• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bilim Merkezi Dünyada İlk 5 Arasına Girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi`nin (BTM) yaz aylarında tamamlanacak yeni yerleşkesiyle dünyanın ilk 5`i arasına gireceğini açıkladı.

 

Bursa BTM`yi gezmek için Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan`dan gelen öğrencilere öğle yemeği veren Altepe, bilim merkezinin BUTTİM yanına kurulan yeni yerleşkesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hedefleri olan ülkenin hedefleri olan şehri olduklarını belirten Altepe, BTM için yeni kurulan tesisin `kapasite ve tesisatlarıyla birlikte` dünyanın ilk 5 bilim merkezi arasında yer alacağını ifade etti. Şu anda faaliyet gösteren binanın bile çevre ülkelerde olmadığını kaydeden Altepe, \"Yeni kuracağımız kampüs; bilimsel düzenekleri, özel tasarım galerileri, simülatörler, planetaryum, gezici ve geçici sergileriyle dünyanın en iyileri arasında bulunacak. Uygulamada şu anda bizden iyisi sadece Amerika`da var. Yeni yerimizle birlikte tüm şehirlere ve ülkelere fark atacağız\" dedi.

 

Bursa`da hizmete alınan birçok faaliyetin Türkiye`de hala başlatılamadığını, bilim merkezinin de bunlardan biri olduğunu vurgulayan Altepe, \"İnşallah BTM, önümüzdeki yaz aylarında yeni yerine taşınacak ve gördüğünüz kapasite 2 katına çıkmış olacak. Hedefimiz, önümüzdeki yıl içerisinde, bilim merkezini istediğimiz şekliyle faaliyete sokmak\" diye konuştu. Tek hedeflerinin yarının umudu olan çocukların en iyi şekilde yetişmesi olduğunu kaydeden Altepe, \"Okullarda aldığınız fen bilgilerinin pratik uygulamalarını görmek, bizzat uygulamak farklı bir şey. Enerji nasıl üretilir, güneş enerjisi nedir, radar nasıl çalışır...? Fen bilimlerinde öğreneceğimiz, bilmemiz gereken çok konu var. Daha çok vakit ayırarak bu tür merkezleri ziyaret etmeniz, buralardan fazlasıyla istifade etmeniz en büyük beklentimiz. Çünkü ne kadar çok bilir ve çalışırsak, ülkemiz de o kadar gelişir\" şeklinde konuştu.

 

Öğrencilere kendilerini iyi yetiştirmeleri konusunda nasihatlerde bulunan Altepe, \"Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü talebinizde yanınızdayız. Bilime gönül verin ve kendinizi çok iyi şekilde yetiştirin. Kendisini yetiştirmiş bilgili bir insan, hayatta hiçbir zaman zorluk çekmez. Her türlü zorluğu aşar ve toplumun aradığı insan olur. Sizler de inşallah, yarınların umudu olarak toplumdaki yerlerinizi alacaksınız\" ifadelerini kullandı. (Fethullah Özsoy -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir