• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
Adıyaman Yavuz Selim Mahallesinde sağlık ocağı ve okul yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman'ın merkezi bir mahallesi olmasına rağmen, bir mahallede bulunması gereken kimi hizmetlerden mahrum olduklarını belirten Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Mehmet Dağhan, 13 bin nüfuslu mahalledeki gençlerin gidebilecekleri bir ortaokulun olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Mahalledeki ihtiyaçların giderilmesi için vatandaş ve yetkililerin el birliğiyle hareket etmesi gerektiğini dile getiren Dağhan, Adıyaman merkezde bulunan Yavuz Selim Mahallesinin bazı ihtiyaçları bulunduğunu fakat bu ihtiyaçların ancak devlet gücüyle giderilebileceğini belirtti.

Mahalledeki sorunların sadece kendi çabalarıyla hal olabilecek düzeyde olmadığını dile getiren Dağhan, kendi çabalarıyla birlikte; belediye başkanlığı, milletvekilleri ve Adıyaman Valisinin katkılarıyla mevcut sorunların aşılabileceğini söyledi.

Karayolları lojmanlarına ait boş alanın değerlendirilmesi çağrısında bulunan Dağhan, "Adliye ve yanında bulunan karayollarına ait lojmanlar yıkıldı. Şu anda yeri boş. Belediye tarafından istimlak edildi, ancak akıbeti hakkında herhangi bir şey ortada yok. Oranın bir park veya bir devlet kurumuna verilerek faaliyete geçirilmesi gerekiyor. Boş alanın Adliye Sarayı'nın yanında olması oraya çirkin bir görünüm veriyor." şeklinde konuştu.

"Hastane alanı madde bağımlılarının mekânı olmuş"

Devlet Hastanesinin yıkılmasından sonra boş kalan alanın değerlendirilmediğini ifade eden Dağhan, "Çevre illerde olduğu gibi Adıyaman'da da devlet hastanesi vardı. Yıkılan devlet hastanesi yeniden yapılmadı. Mahallemizden günlük 12 bin insan oraya gidiyordu. Onun dışında diğer mahallelerden gelen insanlar da oluyordu. O alanda bir an önce yeniden hastane yapılması veya devlete ait bir kuruma verilerek yeniden faaliyete girmesi gerekiyor. Şu anda o yakılan yer 'balici'lerin mekânı ve memleketimize yakışmayacak nahoş görüntülerin alanı haline gelmiştir. Oysa oradan vatandaşlar faydalanıyor, esnafımız iş yapıyordu." dedi.

"İşsizliği önleyecek adımların atılması gerekir"

Adıyaman'daki işsizliğin giderilmesi için çalışma yapılması gerektiğini belirten Dağhan, "Adıyaman'da bir ilçemiz ve 80 köyümüz baraj altında kaldı. Oradaki vatandaşlar şehre gelmek zorunda kaldı. Bu insanlar ticari olarak bir uğraş alanıyla uğraşamadıkları için ister istemez şehirde işsizlik artı." ifadelerini kullandı.

"Durak alanları istiyoruz"

Toplu taşıma araçlarına binecek vatandaşların soğuk ve sıcak havalarda bekleme alanlarının yapılmasını istediklerini belirten Dağhan, "Hastane Caddesi'nden Esentepe'ye, dağın dibine kadar giden yol üzerinde şehir içi minibüslerimizin yolcu aldıkları duraklarda vatandaşlarımızın yaz ve kış şartlarında bekleyebilecekleri durak alanları yok. Buralara bekleme duraklarının yapılması gerekiyor. Bir an önce belediyemiz tarafından kanunlara uygun bir şekilde caddelerin kenarlarına vatandaşların oturup bekleyebilecekleri durak yapmalarını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Kur'an kursunun yapılmasını istiyoruz"

Yıkılan İŞKUR alanının Kur'an kursu yapılmasını istediklerini dile getiren Dağhan şöyle devam etti:

"Mahallemizde devlete ait bir Kur'an kursunun yapılmasını istiyoruz. Bu noktada Sayın Müftümüzün bize yardımcı olmasını istiyoruz. Eski İŞKUR alanı boştur, orayı bir şekilde alıp Kur'an kursuna dönüştürebilirler. Eski İŞKUR'un yeri yıkılmış durumda ve orası çöp alanı durumuna gelmiştir. Defalarca belediyeyi arayıp oradaki çöplerin temizlemesi için, beyaz masaya konuyu iletmişiz."

"13 bin nüfuslu bir mahallede bir ortaokulun olmaması büyük bir eksikliktir"

Dağhan, "Mahallemizde bir ortaokul yoktur. 13 bin nüfuslu bir mahallede, gençlerin gidebilecekleri bir ortaokulun olmaması bana göre büyük bir eksikliktir. Milli Eğitim Müdürümüzün bu olaya bir an önce el atmasını istiyorum. Ben hem mahalle için hem Adıyaman için güzellikleri istemek zorundayım. Şu anda bölgede bir lise olmasını isterim. Neden diğer bölgelerin hepsinde lise var da benim mahallemde yok? Şu anda mahallede sadece bir ilkokul var. O da çevresindeki evlerden dolayı dar bir alana sıkışmış durumdadır. Milli Eğitim Müdürümüzden o evlerin istimlak edilerek okulun etrafına geniş bir alan açılarak çocuklarımızın daha rahat okuyabilmeleri için talepte bulunuyoruz. Mahallemizde gençlerimizin vakit geçirip oynayabilecekleri sosyal alanlar da yoktur." ifadelerini kullandı.

"Mahallede bulunan cami cemaate yetersiz gelmektedir"

Mahallede bulunan caminin özellikle cuma günleri cemaati taşıyamayacak durumda olduğunu belirten Dağhan şöyle devam etti:

"Mahallemizde bulunan Yavuz Selim Camii'nin alanı dardır. Burada her vakit yoğun bir şekilde ibadete gelen insanlar vardır. Özellikle cuma günleri bin 500 insan burada ibadet ediyor, namaz kılıyor. Cemaat sokaklara taşıyor. Caminin yan tarafında bulunan boş arsa camiye kazandırılırsa bu noktada sıkıntımız giderilmiş olur. Camimizin elektrik ve doğalgaz giderlerini cemaat tarafından karşılıyoruz. Yapılmasını istediğimiz şeyler sadece vatandaşın talebi ile olmuyor, devletin de bu işe bir el atması lazım."

"Mahallemizde sağlık ocağımız yok"

Dağhan son olarak, "13 bin nüfuslu mahalle sakinleri, bulvarın alt tarafında bulunan sağlık ocağına gidiyor. Sadece bizim mahalleden değil başka mahalledeki insanlar da geliyor. Herkesin aracı yok, onun için buraya rahatlıkla ulaşamıyor. Yolun alt tarafında büyük cadde olduğu için bazen burada sıkıntılar oluyor. Mahallemizin kendisine ait bir sağlık ocağı olursa yaşlılarımız da gidebilir, gençlerimiz de gidebilir." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir