• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından biri olan İMOB-Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, CNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi'nde 16'ıncı kez kapılarını açtı.

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık ve Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) iş birliğinde, Ticaret Bakanlığının desteği ile 16'ıncı kez kapılarını açan fuar, 150 bin metrekare alanda 750'den fazla katılımcıyı, dünyanın dört bir yanından gelen alıcılarla buluşturuyor.

2000 yılında Diyarbakır'da kurulan ve günümüzde 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 10 bin metrekarelik bir alanda modüler mobilya, baza ve yatak üretimi yapan 'Şema Mobilya' kalite ve sağlamlığı ilke edinip müşteri memnuniyetini ön planda tutarak ülkemizin sayılı mobilya üreticileri arasındaki yerini aldı.

Sektörde daha fazla gelişmek ve yeni pazarlar bulmak amacıyla İstanbul'da düzenlenen "16'ıncı Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı"na katılarak burada stant açan Şema Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Çoban, "Biz Diyarbakır'dan geliyoruz. Mobilya imalatçısıyız. Yatak ve yemek odası üretiyoruz. Çocukluğumdan beri bu mesleği yapıyorum. 2000 yılından beri kendi bünyemizde imalat yapıyoruz." dedi.

 

"Bu fuarların etkisiyle yurtdışında yavaş yavaş pazar oluşturuyoruz"

Çoban, "Bölgemizde yeni ev kuranların ihtiyacı olan yatak odası, yemek odası üretiyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. Bünyemizdeki fabrikada yaklaşık 40 kişi çalışıyor. Pazar ağırlığımız Güneydoğu. Bu fuarların etkisiyle yurtdışında yavaş yavaş pazar oluşturuyoruz. Katar, Türkmenistan, Bahreyn gibi ülkelere, Uzakdoğu'ya ihracat yapmaya başladık. Bu işi geliştirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

"Kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz"

Piyasada yaşanan sıkıntılara da değinen Çoban, şöyle konuştu:

"Piyasanın darlığı Türkiye'nin sorunu. Bu işin düzeleceğini ümit ediyoruz. Diğer bir sıkıntımız da kalifiye eleman. Kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz. Malumunuz makinaların tamamı, globalleşen dünya ile birlikte dijitalleşti. Onun için meslek odalarından talep ettiğimizde kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz. Hükümet bu işe biraz el atarsa, kalifiye eleman yetişirse hem biz rahat ederiz hem de katma değer işler üretiriz." (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız