• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Kelepçeli Ellerle Annesinin Taziyesine Getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Sedat Şeran`ın annesi Sabiha Teyze`nin naaşı Yeşilyurt Merkez Camii`nde kılınan cenaze namazından sonra Buca Kaynaklar Mezarlığı`nda dualarla defnedildi. Cenazeye çok sayıda kişi katıldı.
 
Buca Kırıklar F Tipi Cezaevinde bulunan Sedat Şeran akşam üstü ancak taziye evine gelebildi. Yeşilyurt`ta bulunan taziye yerine çok sayıda güvenlik gücüyle getirilen Sedat Şeran, akrabaları ve sevenleri tarafından karşılanırken, güvenlik önleminin abartılacak derecede olması dikkat çekti. Abartılı güvenliğe rağmen Sedat Şeran`ın ellerindeki kelepçenin çıkarılmaması ve taziye yerinde bir saat bile kalmasına izin verilmemesi tepkilere neden oldu.
 
Özellikle Ergenekon sanıklarına en az üç gün cenaze izni verilmesine rağmen, İslami yaşantısından dolayı 20 yıldır cezaevlerinde alıkonulan Sedat Şeran`a bu hak tanınmadı. Acılı olan Sedat Şeran`ın ailesiyle oturmasına bir saat bile tahammül edilmemesi, "bu ülkede hukuk herkese farklı mı uygulanıyor" sorusunu gündeme getirdi.
 
"Annemin tek isteği oğlunu dışarıda görmekti" diyen Yusuf Gurbet, "Evet annemin tek isteği ağabeyimi bir kez olsun dışarıda görebilmekti, o özlemle yaşadı ama nasip olmadı. Şimdi annemi Hakkın rahmetine uğurladık. Yüce Mevla onları cennette buluşturur inşallah" ifadelerini kullandı.
 
Yaklaşık 20 yıldır İslami hassasiyetlerinden dolayı sırasıyla Bingöl, Diyarbakır ve İzmir cezaevlerinde bulunan Sedat Şeran`ın 56 yaşındaki annesi Sabiha Şeran, akciğer kanseri tedavisi gördüğü İzmir Bozyaka SSK Hastanesi`nde dün akşam saatlerinde hakkın rahmetine kavuşmuştu.
(Yunus Şani, İlyas Yıldız - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir