• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Roboski`yi Unutursak Kalbimiz Kurusun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Roboski katliamının yıldönümü vesilesiyle Mazlum Der Diyarbakır Şubesi bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan Şube Başkanı Abdurrahim Ay, failler bulunana dek Roboski katliamını unutmayacaklarını ifade etti.

 

Roboski katliamı hakkında söylenenleri hatırlatan Ay, \"Roboski halkı her adımda enselerinde hissettikleri adaleti kendileri için aradıklarında ülkenin karanlık dehlizlerinde dahi bulamazken vicdanlı insanları yaralayan, Kürtleri kanatan katliamın sebep olduğu zihni çözülmeyi görmezden gelip \"Türkiye sadece doğu ve güneydoğudan ibaret değil\" diyenler aslında bölgeye yüzyıllık bakışın resmi şeklini ifade ediyorlardı\" dedi.

 

Açıklamanın devamında Ay, \"Bir yıldır mağdurlarını bırakın hakkında konuşanını dahi işinden, itibarından ettiren bu katliam, muhtemel sorumluların ödüllendirildiğine de şahitlik ettirirken devletin kendini koruma refleksinin ileri demokrasi döneminde dahi ne kadar canlı olduğunu da herkese öğretti\" ifadelerine yer verdi.
Son olarak Ay, \" İlk günkü duyarlılığımızla `onlar figürandı`, `teröristte sivildir` deyip yaraların kabuk bağlamasına dahi izin vermeyenlere, ailelerin acılarına ve adalet arayışlarına ortak olmaya çalışanları örgüt uzantısı olmakla itham edenlere inat failler bulunana dek unutursak kalbimiz kurusun, yatıp kalkıp Roboski diyeceğiz \" dedi.  (M.Sait Adiyaman, Fesih Duymuş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir