• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
`Yılbaşının İnananlarla Hiçbir Alakası Yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Van`ın tanınan imamlarından Molla Fahrettin Aslan yılbaşıyla ilgili olarak halkı uyararak çeşitli tavsiyelerde bulundu.
 
Müslümanın Hayat Tarzı Nasıl Olmalıdır?
"Şüphesiz, Benim namazım, orucum, ibadetlerim, kurbanım her şeyim hiçbir ortağı olmayan âlemlerin Rabbi olan Allah içindir…` (En`am suresi 162) ayetini hatırlatan Molla Aslan, Müslümanın düsturunda olması gereken her şeyi hayatı ölümü ibadetleri âlemlerin rabbi Allah olmalıdır. Müslüman bir adım atacağı zaman evvela acaba Allahu Teâlâ bu amelimden razı mıdır değil midir? Diye kendini bir muhasebe etmelidir." dedi.
 
"Yılbaşı Bizim İnancımızla Hiçbir Alakası Olamayan Bir Hurafedir"
Yılbaşı olayının çıkış yerine bakmamız gerektiğini belirten Molla Aslan sözlerini şu şekilde devam ettirdi: "Yılbaşı olayının çıkış yeri neresidir? Onu bilmek lazım evvela. Yılbaşı diğer ismiyle Noel dediğimiz kutlamalar, Hıristiyanlığın kültüründen batı kültüründen çıkmış. Sözde, bir peygamberin doğum yıldönümünü kutlamaktır. Hâlbuki bir peygamberin getirdiği mesaja ayıkırı olan bir şekilde, çünkü Hz İsa (as) Ululazm peygamberlerindendir. Onun getirdiği mesaja aykırı bir şekilde o geceyi enva-i çeşit rezilliklerle kutlama ve Noel baba gibi bir şahıs imal ederek insanları kandırmak suretiyle Hıristiyan kültüründen çıkmış. Bizim inancımızla uzaktan yakından hiçbir alakası olmayan bir hurafedir. Batıllarla günahlarla dolu bir anlayıştır. Dolayısıyla bunun inananlarla hiçbir alakası yoktur."
 
Müslüman İçin Yılbaşı Ne Anlama Gelir?
Müslüman için yılbaşının her şeyiyle iyisiyle kötüsüyle geride kalmış ve muhakemesi iyi yapılması gereken bir yıl olduğunu dile getiren Molla Fahrettin Aslan, "Biz her şeyimizle Allah`u Teala`nın karşısında hesabımızı vereceğiz. Müslüman için yılbaşı, her şeyiyle iyisiyle kötüsüyle geride kalmış ve muhakemesinin iyi yapılması gereken bir yıldır. Benim ömrümden bir yıl daha geçti. Bütün dünyayı bir araya getirsen onun bir saniyesini bile geri getiremeyeceğim. Bu yıl içerisinde Rabbime ne şeklide ibadet ettim. Mesela bunun içinde Ramazan`ın yaşadım, Haccı yaşadım mübarek geceleri yaşadım. Ben kulluk çizgimi ne kadar muhafaza edebildim. İbadet haneme neleri ilave ettim veya ne günahları işledim. Hangi günahlarıma tövbe ettim. Bunları muhasebesi ve muhakemesi iyi bir şekilde yapıp yeni bir yıla o şekilde girmelidir" tavsiyesinde bulundu.
 
Müslüman`ın anlayışının "Sana yakin gelmesini, kesin olan ölüm gelene kadar rabbine dua et" anlayışı olması gerektiği hatırlatmasında bulunan Molla Aslan, "Bu ibadet sezonluk değildir kişini oturması yatması kalkmasa hepsi bir ibadet hükmündedir. Müslüman ne yapacak? Geçen yıl bu anlayışta değerlendirecek ve bu geceye geldiği zaman özellikle ailesini çevresini toplayacak. `Evlatlarım! Bizim ömrümüzden bir yıl daha geçti. Biz bir adım daha kabre yaklaştık. Acaba biz, bu geçen zaman zarfında neler yaptık?` hesabını yapacak" dedi.
 
"Yılbaşı Müslüman İçin Vur Patlasın Çal Oynasın Demek Değildir"
Molla Aslan, Yılbaşı Müslüman`ın anlayışında vur patlasın çal oynasın demek olmadığını söyleyerek, "Envaı çeşit pisliklerle Allah`u Teala`nın gazabını celbedecek ve Allah Resulü`nün (as) razı olmadığı bir şekilde o şeyi kutlamak asla bir Müslümanın inancından yer bulamaz." diyerek Müslümanları bu tür haramlara karşı uyardı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir