• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
FORBES DERGİSİ MUHAMMED B. ZAYED’İ NEDEN HEDEF ALDI?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Tabii bu dergi sadece ünlüleri ele aldığı için çalışma alanı paradır.

Bununla birlikte para sahiplerinin hayatlarını da mercek altına alır. Elbette kendi bakış açısıyla.

Forbes Dergisi son olarak BAE Veliaht Prensi Muhammed b. Zayed’i (MBZ) konu edinmiş.

MBZ hakkında kısaca şu tespitlerde bulunmuş;

-"Tehlikeli ve dürüst değil"

- MBZ'nin mutlakiyetçi tavrı ile Yemen ve Libya gibi ülkelerde sonuçlarını kontrol edemediği çatışmalara sebebiyet verdi.

-MBZ "Hürmüz Boğazı ve Orda Doğu'daki istikrarsızlığa çözüm sunmadığı ve aksine sorunun parçası oldu"

-"MBZ, İslami radikallik ile mücadele adı altında ülkesinin askeri ve finansal kaynaklarını bölgedeki demokratik eğilimli yapıları yıkmak için kullanan bir diktatördür" 

- MBZ, Sisi'nin Mısır'daki darbesinde rol aldı.

- Hafter'i silahlandırarak Birleşmiş Milletler (BM) tarafından desteklenen Trablus hükümetine karşı savaş açtığı vurgulandı.

- Yemen'de yaşanan işkence, sivil ölümleri ve toplu göçler gibi insani sorunlarda başrolü oynadı.

- BAE'nin bölgede takındığı "maceracı ve pervasız" tavırları bölgede yıkım ve istikrarsızlığa yol açtı

- Kendisine muhalif isimleri tespit edip, hapse attırdığı vurgulanan MBZ'nin, aynı zamanda ülkedeki ABD, İngiltere ve diğer ülke vatandaşlarını da yakından izlettiği kaydedildi.

-Ayrıca, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün konuya ilişkin raporlarına atıfta bulunulan makalede şu ifadelere yer verildi:

"Ülke içindeki muhalif isimlere yönelik uyguladığı keyfi tutuklamaların yanı sıra, zaman zaman zoraki adam kaçırma faaliyetlerinde de bulunan BAE yönetimi, aynı zamanda tutuklulara işkence yapmak ve ülkedeki göçmen işçileri suistimal edilmekle suçlanıyor."

-BAE'nin söz konusu faaliyetlerinin ve MBZ'nin Washington'da yeteri kadar eleştiri almama sebebine de değinilen makalede, BAE'nin sadece 2018'de Washington merkezli 20 lobi firmasına 20 milyon dolar ödediğine dikkat çekildi.”

Buraya kadar yapılan tespitler konusunda hiç kimsenin bir itirazı olacağını sanmıyorum. Hatta MBZ’nin sebep olduğu veya yaptırdığı zulümler eksik verildiği için şikâyet edenler olacaktır. Çünkü MBZ’nin mezalimleri bunlarla sınırlı değil.

Gerek İslam Coğrafyasını Fas’tan Endonezya’ya ele alalım, gerekse de Müslüman topluluklarını yeryüzüne dağılımları şekliyle ele alalım her nerede bir İslami Topluluk bulunuyorsa orada tahribat için MBZ ve Suudi gözünün, kulağının ve (bazen) parmağının olduğunu söylemek mümkün.

Tabii bu hayır için değil şer içindir.

Forbes’in bu araştırmayı niçin yaptığı konusuna gelince. Doğrusu insanın aklına iki şey geliyor;

1-      Küçük Kral, Suudi Veliaht Prensi M. B. Selman’ı kıskandırmak. Bu kulağa biraz irrite edici geliyor; ama her zulümde el ele tutuşan bu ikilinin şerde yarıştıkları ve Suud Ailesinin kendini ‘KUTSAL’ görme gibi bir hastalığının olduğu biliniyor. Yani Suud Hanedanı kendini “Körfez’in ve tüm Arapların ağabeyi olarak görüyor.”

Korkulan o ki Küçük Kral bir kıskançlık krizine girip zulüm ve fitnenin dozajını artıracak.

2-      “Forbes Dergisi kimin?” sorusunu sorup cevap olarak 'Rothschild’lerindir' kelimesini duyduğumuzda olayın rengi biraz değişiyor.

Dikkat edilirse Forbes Dergisi her yıl yayınladığı ‘dünyanın en zenginleri listesinde bu ailenin mal varlığı ile ilgili herhangi bir bilgilendirmede bulunmaz. Oysa bu aile açık ara ve tartışmasız dünyanın en zengin ailesidir.

Bilindiği gibi Küreselci akımın lokomotofi sayılan Rothschildler (yani AİLE) ile ABD’nin ulusalcıları (yani Pentagon, CIA ve Trump) arasında gittikçe tırmanan bir kavga var. Dönem, suikastler, darbeler ve ifşaalar dönemi.

Şimdi Forbes Dergisi (aynen The Economist’in ‘Kapak resmi ‘ göndermeleriyle yaptığı gibi) bazı atraksiyonlara girişiyorsa oturup düşünmek lazım.

Acaba MBZ Küreselcilere yanaşmadığı için mi kirli çamaşırları ortaya dökülüyor?

Acaba MBZ Trump ve ekibiyle çalışmayı sonlandırsın diye mi operasyon yapılıyor?

M.B.S (Küçük Kral) hakkında neden böyle bir ifşaa yapılmıyor? Küçük Kral daha mı insancıl, daha mı iyi?  Yoksa Küçük Kral ‘bir ipte iki cambazı idare edebildiği için mi’ ona karışılmıyor?

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir