• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Şer Odakları İnternet Kafeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- \"Çocuklarımızın, Kontrol Altında Olmayan İnternet Kafelerin Tehdidi Altında\" olduğu ile ilgili haberimizin ardından toplumun her kesiminden tepki ve değerlendirmeler kesintisiz bir şekilde gelmeye devam ediyor. Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Kız İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı, İbrahim Gökdemir, İlke Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, Türkiye`de 20 Bin internet kafenin, 20 milyon çocuk ve gencin olduğunu belirterek, yaş sınırı olmasına rağmen 7-8 yaşındaki çocukların bile buralara gittiğine dikkat çekti.

 

İnternet kafelerin yaş sınırı olmasına rağmen denetlemediği tespitinde bulunan İbrahim Gökdemir, özelikle kenar mahallerdeki internet kafelerin tam bir rezillik içinde olduğunu söyledi.

 

BDP Zihniyetinde ki Yerel Yönetimler Müslüman Kürt Gençleri Yozlaştırıyor

Gökdemir İnternet kafelerdeki çocuklara, şiddet içeren oyunlar başta olmak üzere chatin engellenmesi gerektiğini söyleyerek değerlendirmesini şöyle sürdürdü: \"Zira chat insanlarda tedavi edilemez psikolojik hastalıklara, ahlaksızlıklara, isimleri gizleyerek yalancılığa, karşı cinslerle yapılan müstehcen konuşmalarla cinsel ahlaksızlıklara ve ailelerin dağılmasına yol açmaktadır. Özelikle bölgemizde okul ve cami çevrelerinde kümeler halinde toplanan internet kafeler, içki büfeleri, uyuşturucu alış verişi, ahlaksız sitelerin merkezi kumar ve gayri meşru ilişkilerin yumağı haline gelen bu tür yerler için acil önlemler alınmalıdır. İnternet kafelerin yönetmenliğinde 18 yaş altı çocuklar yasak olduğu ve `Denetim ve kontrolü yerelde ki Belediyeler de ve mülki amirler tarafından yaptırılır.` Denmesine rağmen ne yazık ki belediye ve mülki amirlikler sorumluluklarını yerine getirmediğinden mahallenin her köşesinde adeta zehirli mantar gibi türeyerek genç neslimizi zehirlemek için yarışmaktadır. Bölgemizde özelikle yerel yönetimlerini ellerinde bulunduran BDP zihniyeti halka hizmet etmenin ötesinde, sosyal ve kültürel etkinliklerle ve artan internet kefelerle denetimlerden ziyade bilakis teşvik etmekte, Müslüman Kürt gençlerimizi dininden uzaklaştırıp, ahlaki yozlaştıran bir politika uygulamaktadırlar.\"

 

Bir Müslüman`ın, bu şer odaklarının tuzaklarına karşı kendini ve çocuklarını koruması gerektiği uyarısında bulunan Gökdemir, \"Özelikle aileler çocuklarına karşı İslami görevlerini yerine getirmeden, laik sistem ve BDP li belediyelerin zihniyetinden umut beklemek veya engellenmeyi isteğinde bulunmasını da açıkçası acizlik ve beceriksizlik olarak değerlendiriyorum\" dedi.


Toplumun Tüm Kesimleri İnternet Kafe Tuzaklarına Karşı Duyarlı Olmalı

Gökdemir, daha sonra toplumun tüm kesimlerine seslenerek, özelikle duyarlı Sivil Toplum Kuruluşlarını müftülükleri, cami imamlarını, okul idaresi ve Okul Aile Birliklerini, mahalle muhtarlarını ve toplumun kanat önderlerini ile anne babaları bir an önce tüm sivil tepkilerini ortaya koyarak bu rezalete durdurmasını istedi.

 

Çocuklarımızı ve gençlerimizi ileride daha büyük bir tehlikelere karşı koruma amaçlı bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Gökdemir, son olarak, \"İnternet kafeler ve içki büfelerine karşı toplumsal bir duyarlılık oluşturularak, bu çirkin, menfi ve şer odaklarına karşı toplumsal duyarlılıklarını ortaya koymalıdırlar\" şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Osman İçli/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir