• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Doktor Grevi Binlerce Ameliyatı Erteletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
26 Kasım`dan bu yana beyaz önlüklerini giyerek Madrid sokaklarında gösteriler yapan doktorlar, seslerini siyasetçilere duyurmakta başarılı olamasa da, yaşadıkları sorunları ulusal boyuta taşıdılar. Madrid`de çok sayıda polikliniğin yönetiminde bulunan veya bölüm müdürü olarak görev yapan doktorlar istifalarını sundu.

Bu arada sokaktaki gösterilerini sürdüren doktorlar, 26 Aralık akşamı Madrid`in ünlü Reina Sofia Müzesi önünde toplanarak, yaktıkları mumlarla tepkilerini dile getirmeye çalıştılar. Sağlık sektörüyle bağlantılı binaların önünde toplanarak gün içinde de eylemlerine devam eden Madrid`deki doktorlara, İspanya`nın diğer bölgelerinden gelen doktorlar da destek verdi. Castilla La Mancha bölgesinden gelen bir doktor, ``Eğer Madrid düşerse arkasından hepimiz düşeriz. Madrid`de olanların diğer özerk yönetimler tarafından da örnek alınacağına ilişkin çok büyük endişelerimiz var`` dedi.

Göstericiler, 23 Şubat`ta tüm İspanya`da sağlık çalışanlarının meydanlara inerek gösteri düzenleyeceğini bildirdi.

Diğer yandan ekonomik krizin etkisiyle sağlık sektöründe reformlar yapan ve hastane ile polikliniklerdeki özelleştirmelerle 700 milyon avroluk bir tasarruf olacağını savunan Madrid özerk yönetimi hükümeti, protestolara rağmen hiçbir maddede geri adım atmayarak sağlık sektöründeki planını ilk başta sunulduğu gibi onayladı. Madrid özerk yönetim Başkanı İgnacio Gonzalez, ``Madridlilerin sağlığıyla oynamakla`` suçladığı doktorlara ``sorumlu olmaları`` çağrısında bulundu.

Bugün

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir