• DOLAR 32.458
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2439.947
  • ...
Suriye`de `Erbakan Tugayı` Kuruldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye`nin kuzeyinde savaşı sürdüren Liva`ul Asifetuş Şimal Tugayları`na bağlı olarak kurulan "Necmeddin Erbakan Taburu" ise bugün yayınlanan bir video ile Suriye`deki savaşa dahil olduğunu duyurdu. Oldukça ilgi çekici söylemler barındıran videolu mesajda Türkiye halkına seslenen Suriyeli muhalif savaşçılar, özellikle Saadet Partisi camiasına hitap ederek, Suriye`deki süreçle ilgili Esed ile görüşüldüğü gibi kendileriyle de görüşülmesini talep ettiler.

Suriye`deki zulmün ve katliamların sadece İran ve Rusya tarafından desteklenmediğini savunan Suriyeli savaşçılar video mesajında, "Bizler ömrünü emperyalizm ve siyonizme karşı mücadeleye adamış Necmeddin Erbakan`ın talebeleri olarak 30 yıldır siyonist İsrail`in bekçiliğini yapan ve Golan`ı işgal eden Yahudi devleti ile bu süreçte bir defa bile çatışmayan zalim Esed güçlerine karşı direnişimizi sürdüreceğiz." ifadesini kullandılar.

Necmeddin Erbakan`ın vefatından sonra Milli Görüş`ü yöneten kadrolara da Suriye konusunda kendileriyle birlikte hareket etme çağrısı yapan Suriyeli devrimciler, "Milli Görüş hareketinin liderlerinden bazılarının İran yanlısı kesimler tarafından Suriye konusunda yönlendirildiğini üzüntüyle takip ediyoruz." şeklinde konuştular. Özellikle Suriye`deki direnişin bu yolla lekelenmeye çalışıldığını öne süren muhalifler, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak`ın Esed`i sarayında ziyaret etmesine atıfta bulunarak "Bizler Necmeddin Erbakan Tugayları olarak, Saadet Partisi liderlerini Beşşar Esed ile görüştükleri gibi bizimle de görüşmeye davet ediyoruz." dediler.

Öte yandan, Necmeddin Erbakan Tugayları`nın 300 kişilik bir güçle Suriye`deki direnişe dahil olduğu öğrenilirken ilerleyen günlerde eğitimlerini tamamlayan güçlerin de katılımıyla bu sayının 500`e ulaşacağı dile getiriliyor.
 

Timetürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir