• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
Kürtçe Eğitim Gören Öğrencilerden Roboski Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Ağızlarını siyah bantla kapatıp göğüslerine hayatını kaybedenlerin isimleri yazılı kâğıtlar asan öğrenciler, açıklama sonunda oturma eylemi yaptılar.

 

Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Aylin Taşpınar, \"Devlet Roboski katliamının hesabından kaçamaz. 34 Kürt gencinin hesabı verilmelidir. Roboski köylüleri, yoksulluk ve zor yaşam koşullarına karşı yaşamlarını kaçakçılıkla idame ettiriyorlardı. Devlet de Roboski köylülerinin kaçakçılık yaptığını yıllardır biliyor. Çoğu zaman da bu kaçakçılığa göz yumuyor. Hele ki bazı köylülerin ve köylerin 1980`lerin ortalarında itibaren köy koruyucusu statüsüne kavuşmasından sonra, kaçakçılık legal bir imtiyaz alanı olarak değerlendirildi, devletin köylüleri kendisine bağımlı hale getirildiği ve denetlendiği bir ticari mekanizma olarak ele alındı. Emri verenlerin savaş uçaklarını kullanan ve operasyonlara katılanların açığa çıkarılması beklenirken katliamın sorumlulardan sayılması gereken dönemin hava kuvvetleri başkanına ise başarı madalyası veriliyor.\"dedi.

 

Başbakan Erdoğan`ın, hükümeti döneminde yapılan katliamları ve insanlık dışı uygulamaları yok saymak unutturmak ya da üstünü kapatmak için elinden geleni yaptığını ileri süren Taşpınar, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
\"Son 10 yılda yapılanları aktaran hükümet sözcüleri ve yandaşları tabloyu tozpembe göstermeye çabalıyor. Roboski isminin anılmasını bile yasaklayan kendi partisinden milletvekili ve parti yöneticilerinin hatırlatılmasına bile tahammül göstermeyen iktidar hükümeti tüm insanlık önünde, tarihe geçmiş olan bu katliamın üstüne örtme çabasını ısrarla sürdürüyor. AKP hükümeti katliamın sorumlularını cezalandırma yerine başta Roboski köylüleri olmak üzere tüm bölge halkını hedef gösteriyor. Ülkenin her yerinde emri verenler ve katliamı gerçekleştirenler açığa çıkarılsın diye haykıracağız. Sorumlular açıklanasın, yargılansın ve cezalandırılsın, Roboski`yi unutmayacağız ve unutturmayacağız.\"

 

Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine diğer üniversite öğrencileri de destek verdi. Açıklamadan sonra 5 dakikalık oturma eylemi yapan öğrenciler hayatını kaybedenlerin isimlerini okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir