• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Selimiye`nin Güvercinlerini Zehirlediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yıl boyuncu sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettiren güvercinler, sabah saatlerinde telef olmaya başladı. 30 civarında güvercin tarihi mekanların çatılarında öldü, bazıları son demlerini yaşamaya başladı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, güvercinlerin ölümü üzerine Sokak Hayvanları Barınmaevi veterinerini olay yerine gönderdi. Veteriner hekim, cami etrafına atılan yemden numuneler aldı, ölen hayvanlardan birkaçını otopsi için barınağa götürdü. Yapılan ilk incelemede onlarca güvercinin ekmek arasında yerlere atılan zehirli ayçiçeği tohumundan öldüğü belirlendi.

Ayçiçeği tohumu, kurtçuklar tarafından yenilmemesi için zehirle ilaçlanıyor. Selimiye Meydanı`nda yerlere atılan tohumların da bu cinsten olduğu belirlendi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, güvercinlerin yüzde 90 oranında zehirden öldüğünü söyledi. Gelen ihbar üzerine uzmanları olay yerine gönderdiklerini anlatan Tanrıkulu, ekibin atılan yemlerden numune aldığını ve ölen hayvanlara otopsi yapıldığını kaydetti. Hayvanların ilk belirlemeye göre zehirden öldüğünü anlatan Tanrıkulu, olayla ilgili incelemenin devam ettiğini söyledi.

Selimiye Camii ve külliyesi, Edirne`de güvercinlerin en fazla konduğu mekanlardan birisi. Binlerce güvercin yaz kış bu bölgede hayatlarını sürdürerek asırlık yapılara canlı bir görünüm kazandırıyor. Şehrin farklı noktalarına uçarak karınlarını doyuran güverinciler dinlenmek için Selimiye Camii kubbelerini ve Arasta Çarşısı`nın üstünü tercih ediyor. Selimiye`ye gelen ziyaretçiler alandaki seyyar satıcılardan buğday alarak hayvanları besliyor. Ziyaretçiler tarafından atılan buğdaylara yüzlerce güverincin akın ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir