• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
​Erat: Düğün ve sünnet merasimlerinizde silah patlatmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz gün kendi düğününde maganda kurşunu ile ağır yaralanan damadın ailesini ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve beraberindeki heyet, aileye geçmiş olsun dileklerini ileterek acil şifalar temennisinde bulundu.

Hastane çıkışı açıklamalarda bulunan Erat, yetkililere çağrıda bulunarak bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Düğün sahiplerinin düğünlerde silah sıkma konusunda hassas olmaları ve silah kullanılmasına müsaade etmemeleri gerektiğini ifade eden Erat, yetkililerin de konuyla alakalı üzerlerine düşen görevi yapmalarını talep etti.

Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için düğün yapacaklara çağrıda bulunan Erat, “HÜDA PAR heyeti olarak, geçtiğimiz gün kendi düğününde maganda kurşunuyla ağır yaralanan damadın ailesini ziyaret ettik. Sözün bittiği noktadır. Bu olay bizleri derinden üzdü. Buradan halkımıza bir çağrımız var. Düğün ve sünnet merasimlerinizde silah patlatmayın. Onlarca canımızı masumane bir şekilde kör kurşunlara kurban veriyoruz. Gencecik damat şu an yaşam mücadelesi vermektedir. Maalesef düğün sahiplerinin de sevinçleri kursaklarında kalıyor. Bu utanç ve acı veren olaylara hep beraber ‘dur’ diyelim. Aile reislerinin bu konuya çok dikkat etmeleri ve silahın kullanılmasına müsaade etmemeleri gerekir. Yetkililer de bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (Mustafa Gözel-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir