• DOLAR 32.383
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2405.099
  • ...
Kuran’a hasret kaldık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Türkistan Müslümanlarını asimile etmeye çalışan Çin rejimi  şimdi de Doğu Türkistan'da Uygur kültürü ve medeniyetini silme emrini verdi.

Fransız haber ajansın haberine göre, Çin yönetimi Doğu Türkistan'da Uygurlardan geleneksel etnik mimar ve dekorlardan kurtulup çoğunlukla Han Çinlilerin geleneksel Çin usülü dekor ile evlerinin iç mekanlarını 'modernize etmelerini' emretti.

DOĞU TÜRKİSTANLILARDAN AÇIKLAMA

Skandal kararla ilgili Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği'nde şu açıklama yapıldı: "Çin, Doğu Türkistan'da 3 senedir yürüttüğü etnik temizlik, toplama kamplarda mankurtlaştırma ve Çinlileştirme projesi sayesinde milyonlarca insanı tutsak etti. Akademisyen, yazar, dini alimler, iş adamları ve sanatçılar, her sınıf ve her sahadan milleti temsil eden ve milleti bekası için önem arz eden kimseleri ya şehit etti veya kamp ve zindanlarda çürütüyorlar.

Dışarıdakileri de her türlü gayri insani baskı ve zulme maruz bıraktı. Yetmedi Evlerine Çinlileri yerleştirdi, her gün Çince öğrenme kotası konuldu, helal-haram kavramı telaffuz edilmesi ve bu yönde fiili hassasiyet gösterenleri cezalandırdılar, domuz etini zorla yedirdiler, Kuran-ı Kerim, seccade ve her türlü dini sembolleri yasakladı, toplatıp yaktılar. Binlerce cami, şehit veya eğlence merkezlerine çevrildi.

KURAN'A HASRET KALDIK

Daha 3 gün önce Doğu Türkistan'ı ziyaret eden Endonezyalı kardeşlerimiz İstiqla Tv'ye verdikleri röportajda ziyaret ettikleri Uygur evinde Doğu Türkistanlılar "Kur'an-a hasret kaldık, okuyacak Kur'an'ımız yok. Sizlerden bize Kur'an tilavet etmenizi istiyoruz. Lütfen bize Kur'an tilavet edin, dinleyelim" dediklerini anlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir