• DOLAR 34.655
  • EURO 36.33
  • ALTIN 2926.411
  • ...
​'Mahallemizin altyapı, tapu ve okul sorunu var'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mahallede tapu sorunu, okul, yeşil alan gibi sorunlarla beraber 30 yıl önce yapılan alt yapının mahallenin ihtiyacına cevap veremeyecek hale geldiğini belirten Siteler Mahallesi muhtarı Refik Yücel, mahallenin sorunlarını anlattı.

Sorunlarının giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Yücel, "8 bin seçmenli ve 20 bin nüfuslu mahallemizin en büyük sıkıntısı altyapı sıkıntısıdır. Bundan yaklaşık 30 sene önce yapılan mahallemizde 100'lük boru kullanılmış ise şu anda en az 400'lük borunun kullanılması gerekiyor. Altyapı düzenlemesi yapıldığında bir sokakta 10 ev var iken şu anda aynı sokakta 100 ev var. Ve halen eski sistemde yapılan alt yapı devam ediyor. Vatandaşın sürekli vidanjör çağırmış olması, bodrum katları su basması, belediyenin kayıtlarında da mevcuttur. Bu durumda altyapının ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor." dedi.

Yücel, altyapı sıkıntılarının yanında kaldırım sıkıntılarının da olduğunu sözlerine ekledi.

"Mahallemizde evlerin tapu sıkıntısı vardır"

Mahallede bulunan kimi yapılarda tapu sorunu olduğunu vurgulayan Yücel, "Mahallemizde evlerin tapu sıkıntısı vardır. Zamanında fakir insanlar muhtar senedi ile ev yapmışlar. Bir parselde kaç daire ev yapılmış ise hepsi birbirine müşterektir, şu anda bir çıkmaza girmişler. Evini satmak isteyen satamıyor, çünkü eve alacak kişi tapu istiyor. Tapu olmadığından satış olmuyor bu sıkıntının da bir an önce giderilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Mahalleye lise istediklerini belirten Yücel, "Mahallemizde lise yok, Emniyet ilkokulu yıkıldı, o yıkılan okulun yerine yeniden bir ilkokul yapılmasını istiyoruz. Mahallemiz güneybatı yönünde uzayan bir mahalledir. Bundan dolayı ilk yerleşim yeri batı tarafında olduğundan, mahallemizin doğu tarafında bazı sıkıntılarımız, bazı eksiklerimiz vardır. Biz özellikle Cumhurbaşkanımızdan mahallemizi kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını istiyoruz. Ve önceliğin bu şekildeki kenar mahallelere verilmesini talep ediyoruz. Çünkü mahallemizdeki evler zamanında vatandaşın yaptığı evlerdir. Şu anda o sokaklar dardır, Allah göstermesin bir yangın olduğu zaman bazı sokaklara itfaiyenin girmesi zordur. Şu anda mahallemizde bulunan bir sokağımız çıkmaz sokaktır ve bu sokağın içerisinde altyapı yoktur. İmardan kaynaklanan bu sıkıntının bir şekilde belediye tarafından bertaraf edilmesi gerekiyor. O sokak içerisinde yaklaşık 10 tane ev vardır." şeklinde konuştu.

"Mahallemize PTT Şubesi açılmasını istiyoruz"

Vatandaşların fatura yatırmak için ekstra para ödememesi ve yaşlıları emeklilik maaşını daha rahat alabilmeleri için PTT şubesi istediklerini dile getiren Yücel, "Mahallemize PTT Şubesi açılmasını istiyoruz. Çünkü vatandaşlarımız elektrik, su ve doğalgaz faturalarını yatırmak için farklı yerlere götürüyorlar onlar da en az 2-3 TL gibi bir işlem bedeli alıyor. Ayrıca emekli ve yaşlılık maaşı alan vatandaşlarımız buralardan maaşlarını çekerler, fatura yatıracak olan vatandaşlarımız da güven içerisinde ve ekstra para ödemeden bu işlemlerini de burada gerçekleştirebilirler. Mahallemizde bulunan durakların ara mesafe oldukça fazladır. Yetkililerle görüştüğümüzde mesafenin en az 500 metre olması gerektiğini söylediler. Ama yaşlılarımız var, bu noktada sıkıntılar yaşıyorlar. Bunun da bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Valilik ve belediye tarafından mahallelerin sık sık ziyaret edilmesi vatandaş denildiğinde de güzel karşılanacaktır, bu yönde bir talebimiz vardır. Mahallemizde müsait alanlar var. Bu müsait olan alanların aile ve yürüyüş parkı olarak düzenlenmesini talep ediyoruz. Gençlerimizin kahvehanelere, farklı alanlara gitmemesi, madde bağımlısı olmaması için mahallemize okuma salonları açılmasını istiyoruz. Hem burada ders çalışır, kitap okurlar hem de birlikte oturarak kültürlerini geliştirirler. Bunun için okuma salonlarının da olmasını arzuluyoruz." dedi.

 

 

"Kurumların kendi aralarında iletişim kopukluğu var"

Mahallede var olan bazı sorunların kurumlar arası diyalogsuzluktan kaynaklandığına vurgu yapan Yücel, şunları söyledi:

"Yağmurlu ve rüzgârlı havalarda elektriğimiz sık sık kesiliyor. Bundan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun için elektrik tellerinin yer altına alınmasını istiyoruz. Mahallemizde bulunan Kavi Caddesi için üç seneden beri AKEDAŞ ve Belediyeye müracaat ediyoruz. Belediye AKEDAŞ'ın gelmesini beklediklerini AKEDAŞ da belediyenin kendilerine herhangi bir müracaatta bulunmadığını bize söylüyor. Hem elektriğin hem de kaldırımların bir an önce kurumların kendi arasındaki iletişimsizlik kaldırarak halletmesi gerekiyor. Mahallemizde cumartesi pazarı kuruluyor. Pazarın kurulduğu bu alanda o gün caddenin kilitlenmesine neden oluyor. Birinin bir hastası olursa, bir ihtiyacı olursa araba oradan çıkamaz. Bizim alanlarımız var, buralara kapalı semt pazarı yapılmasını istiyoruz. Mahallemizde 4 tane cami bulunuyor, özellikle cami çevresinde ve sokaklarda kent kamera güvenlik sistemlerinin kurulmasını istiyoruz. Çünkü camilerde gençler farklı işler yapıp madde kullanıyor, lavabolara hasar veriyorlar. Bundan dolayı kameralar olursa bu sorunu da aşmış olacağız." ifadelerini kullandı.

"Mahallemizde çocuk parkı yok"

Çocuklar için yeterli oyun alanın olmadığını dile getiren mahalle sakinlerinden Mehmet Şahin, "Mahallemizin birçok sıkıntıları var. Bunların başında lisemiz yok, güvenlik kamera sistemlerimiz yok. Mahallemizde tapu sorunu var. Elektriğin yer altına alınmasını istiyoruz. Mahallemizin kentsel dönüşüm kapsamına alınması için Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan sesleniyoruz. Çocuklarımızın oynayabileceği çocuk alanları parklarımız yok. Sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın mahallemizi ziyaret etmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Okuma salonu istiyoruz"

Mahalle sakinlerinden Ramazan Erkan, "Mahallemizdeki camilere kamera güvenlik sistemi takılmasını istiyoruz. Musluklar çalınıyor, lavabolar tahrip ediliyor. Bu başlı başına bir sorundur. Mahallemizde yeşil alanımız ve çocuk oyun alanlarınız yoktur. Bunun sorunlarında da giderilmesini talep ediyoruz. Gençlerimizin ders çalışabilmeleri için mahallemize okuma salonunun açılmasını istiyoruz. Gençlerimiz kahvehane köşelerinde vakit geçireceklerine okuma salonlarında vakitlerini geçirir. Bu şekilde eğitimimiz de daha kaliteli hale gelir. Elektriğin yer altına alınmasını istiyorum. Dışarıda olması hayati tehlikeyi beraberinde getiriyor. Mahallemizin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını istiyoruz.  Tapusu olmayan ikamet alanlarımız var. Bunların da çözüme kavuşması gerekiyor." dedi.

"Sokağımızda kanalizasyon yok"

Kavi Caddesi oturan Kadir Çabuk, imar nedeniyle oturdukları sokakta kanalizasyonun olmadığını belirterek, "Kavi Caddesi Çıkmazı olarak adlandırılan sokağımızda imar nedeniyle altyapı yapılmamış, kanalizasyon yoktur. Kanalizasyonlar tıkandığı zaman hem mahallemizi hem sokağımızı koku sarıyor hem de çirkin görüntü oluşturuyor. Küçük çocukları sürekli hasta oluyor. Onları hastane getirmek zorunda kalıyoruz." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir