• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
İstanbul'da şiddetli deprem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Marmara Denizi'nde 16.37'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

İstanbul ve çevre illerden de hissedilen deprem paniğe neden oldu.

 

MARMARA DENİZİ BUGÜN BEŞİK GİBİYDİ!

 Marmara Denizi'nde Şarköy açıklarında peş peşe depremler meydana geldi. AFAD, depremlerin en büyüğünün şiddetini 3 olarak duyurdu.

Marmara Denizi'nde küçük depremler yaşanıyor. Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinin Uçmakdere ve Gaziköy Mahalleleri'nin açıklarında art arda sarsıntılar yaşanıyor.

AFAD'dan alınan verilere göre, Şarköy açıklarında tespit edilen depremlerin sayısı 14'ü buldu.

"ANA KOL ÜZERİNDE OLDU"

Prof. Dr. Okan Tüysüz depremin ardından açıklamalar yaptı. Tüysüz şunları söyledi: 

"Ana kol üzerinde olması, büyük deprem beklediğimiz bir kol üzerinde olması, bu fayın deprem üretme potansiyeli olduğunu gösteriyor. Bu önemli."

"BU FAY ÇOK TEHLİKELİ"

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan da açıklama yaptı. Eyidoğan şunları söyledi:

"Devamı gelecek mi gelmeyecek mi bilemiyoruz. Bu fay hattı en tehlikeli olanı, İstanbul'a da en yakın. Kocaeli'nden gelip Tekirdağ'a uzanıyor. Kuzey Marmara fayı çok tehlikeli.

Bir deprem fırtınası vardı. Onu takip ediyorduk. Buradan çıkan önemli bir sonuç: İstanbul ve Marmara için söylüyorum. Bir an evvel hazırlık yapılmalı. İstanbul'un deprem riskini en aza indirmek en öncelikli işimizdir."

AFAD'DAN AÇIKLAMA: OLUMSUZ İHBAR YOK

AFAD, Silivri açıklarındaki depremle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Depremin gerçekleştiği Silivri'nin Belediye Başkanı Volkan Yılmaz açıklama yaptı. Yılmaz, "Silivri Belediyesi olarak çalışmalara başladık" diye konuştu. 

Yılmaz, Silivri'de yıkım veya can kaybı olmadığını açıkladı. 

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi, İstanbul'da hissedilen depremin Marmara Denizi'nde saat 16.37'de, 4,7 büyüklüğünde 16.1 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter adresinden açıklama yaptı. Vali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

Marmara Denizinde başta istanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil" açıklaması yaptı. (haber7)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir