• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Esad Dışişleri Bakanını Rusya`ya Gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad`ın ülkesindeki iç savaşı sona erdirmek için bugün Moskova ile masaya oturacağı belirtildi.

Dışişleri Bakan yardımcısı Faysal Mikdad başkanlığındaki bir heyeti Rusya`ya gönderen Esad`ın bir barış planı için pazarlık yapacağı iddia edildi.

Faysal`ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya`nın Ortadoğu özel temsilcisi Mikhail Boğdanov`le görüşeceği belirtildi.

`ORTAK PLAN YOK` AÇIKLAMASI

Mikdad`ın ziyareti öncesi bir açıklama da Rusya`dan geldi. Rusya, Suriye`deki şiddeti sona erdirmek için ABD ve Rusya`nın ortak bir plan hazırladığı iddialarını reddetti.

Moskova`da gazetecilere açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksander Lukaşeviç, "Böyle bir plan hiç olmadı, şu anda da yok ve konuşulmadı" dedi.

BRAHİMİ DE MOSKOVA`YA GİDİYOR

BM ve Arap Birliği Suriye Özel temsilcisi Lakhdar Brahimi de cumartesi günü Rusya`yı ziyaret edecek. Bu hafta başında Suriye`de Esad`la görüşen Brahimi`nin iç savaşı önlemek için Moskova`da temaslarda bulunacağı iddia edildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Brahimi ile telefonda görüştüğünü ve yeni yıldan önce Rusya`ya geleceğini açıklamıştı.

7 BİN SURİYELİ ERMENİ KAÇTI

Suriye`deki iç savaş nedeniyle 7 bin Suriyeli Ermeni vatandaşının Ermenistan`a kaçtığı belirtildi. Ermenistan`dan yapılan açıklamada, 7 bin Suriyeli Ermeninin kaçarak Ermenistan`a sığındığı ve sığınmacıların Suriye`ye geri dönme umutlarını yitirdiği belirtildi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da, Suriyeli Ermenilere yardım için hükümetin elinden geleni yapacağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir