• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Midyat Adliyesi Kapılarını Öğrencilere Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hayata geçirdiği \"Tanıtım ve Kariyer Günleri\" projesi kapsamında üniversiteye hazırlanan lise öğrencilerine hayallerini kurdukları meslekler ile ilgili tanıtım günleri başlattı.


Midyat`ta öğrenim gören lise öğrencileri `Tanıtım ve Kariyer Günleri` kapsamında Adliye Sarayını gezerek bilgi aldı. Adliye Sarayında gezdirilen öğrenciler mizansen bir mahkemeyi canlandırarak dava sürecinin işleyişi, hâkimlik, savcılık ve avukatlık mesleği hakkında bilgi sahibi oldular.


Öğrenci ve öğretmenler adliyede Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk tarafından karşılandı. Başsavcı Küçükyumuk, meslekleri ve mahkemelerin işleyişi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra Küçükyumuk tarafından duruşma salonları ve adliyenin bölümleri gezdirilerek tanıtıldı.


Ayrıca duruşma salonunda hâkim ve savcı cübbesi giyen öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.


Öğrencilerin geziden çok memnun kaldığı gözlenirken birçok öğrenci gezi sonrası hâkim, savcı olmak istediklerini ifade ettiler. (M. Said Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir