• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
 Suriyeli General Türkiye`ye Sığındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’de muhaliflerin safına geçtiğini açıklayan askerî polis komutanı Tümgeneral Abdul Aziz Casım el Şallal’ın ailesiyle birlikte Türkiye’ye sığındığı bildirildi.

Anadolu Ajansı`nda yer alan habere göre, Suriye`nin üst düzey polis yetkilisi Tümgeneral Abdul Aziz Casım el Şallal, ailesiyle Hatay`ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı`ndan Türkiye`ye giriş yaptı.

Geniş güvenlik önlemleri altında Türkiye`ye giriş yaptığı bildirilen Şallal Ailesi`nin nereye götürüldüğü ise bilinmiyor.

Suriye`den ayrıldığı açıklanmadan önce El Arabiya televizyonundan yayınlanan konuşmasında saf değiştirdiğini duyuran Tümgeneral Abdul Aziz Casım el Şallal, "halk devrimine" katılmak istediğini belirtmiş ve buna gerekçe olarak da Esad rejimine bağlı birliklerin kanlı operasyonlarını göstermişti.

Bu operasyonların şehirleri ve köyleri yerle bir ettiğini ve sokaklarda özgürlük isteyen savunmasız sivillerin katledildiğini ifade eden el Şallal, halkı korumak adına ordudan ayrıldığını duyurmuştu. Rejime bağlı ordunun cinayet ve yıkım çetelerine dönüştüğünü kaydeden el Şallal`ın bu açıklamaları Esad yönetimine ağır bir darbe olarak yorumlanıyor.

ESAD ÜZERİNEDEKİ BASKI ARTIYOR

Aktivistlerin verdiği bilgilere göre, başkent Şam`daki El Zabadani bölgesinde onlarca asker ve subay, muhaliflerin saflarına katıldı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yaz aylarından bu yana önemli destekçilerini kaybetti. Ağustos ayında Riyad Hicap başbakanlık görevinden ayrılırken, temmuz ayında da Tuğgeneral Manaf Tlas, Fransız istihbaratının yardımıyla ülkeden kaçtı. Tlas, Esad`ın sağ kolu olarak gösterilen isimlerden biriydi.

DİPLOMATİK ÇABALAR

Öte yandan Suriye`deki krizi sona erdirmek için diplomatik çabalar devam ediyor. Şam`dan eli boş dönen BM ve Arap Birliği`nin Özel Suriye Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi`nun hafta sonu Moskova`yı ziyaret edeceği bildirildi.

Şam`da 24 Aralık`ta Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen El İbrahimi`nin temasları ve önerileri hakkında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüş alışverişinde bulunacağı belirtiliyor.

MÜLTECİ SAYISI ARTIYOR

Suriye`deki operasyonlardan kaçan Suriyeliler de Türkiye`ye sığınmaya devam ediyor. Türkiye`ye son giriş yapanlarla birlikte ülkedeki sığınmacı sayısının 148 bine ulaştığı bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir