• DOLAR 32.544
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2438.637
  • ...
Sarıkamış şehitleri anısına koşu düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Harekâtı'nın 105’inci yıldönümü dolayısıyla  "Sarıkamış Şehitlerini Anma Koşusu" gerçekleştirildi.

Akkent Spor Köyü’nde düzenlenen etkinliğe minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinden toplamda 325 sporcu katıldı.

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sarıkamış şehitlerini rahmetle andıklarını belirtti.

Tahmazoğlu, “Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren, ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakârlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, bir birlik ve kardeşlik dersidir. Tarih sayfalarında vatan, millet, kutsal tüm değerler adına ölüme doğru yürüyüşün simgesi olarak yer alan Sarıkamış Harekatının 105’inci yıl dönümünde askerlerimizin kalplerimize düşürdüğü bu büyük acı ilk günkü tazeliğini korumaktadır. Sarıkamış Harekâtı’nda vatan topraklarını savunma uğruna şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi ve bu vesileyle bu kutsal vatanın müdafaasında emeği geçmiş tüm şehit ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir