• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
İstanbul'da sağanak ve fırtına etkili oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin kuzey ve batı bölgeleri pazar (dün) akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına girdi.

Fırtına nedeniyle Marmara Denizi'nde deniz ulaşımı seferlerinde (Şehir Hatları, İDO, BUDO) iptaller yaşandı. Tarabya Üstü Arabayolu Caddesi'nde ağaç devrildi.

TEM Halkalı Yan yol-İkitelli istikameti; Merkezefendi, Gümüşsuyu Davutpaşa Caddesi Tramvay yolu, Topkapı Altgeçidi, Kadıköy Caferağa Mahallesi Mühürdar Caddesi Tramvay Yolu'nda göllenmeler oluştu. Kabataş-Bağcılar tramvay seferlerinde ise kısa süreli aksama yaşandı.

 

Beykoz ve Eyüpsultan 70 kg'ın üzerinde yağış aldı

Dün akşam saatlerinden itibaren kaydedilen yağış miktarları incelendiğinde Pazartesi saat 12.00 itibari ile metrekareye en fazla yağış alan ilçeler sırasıyla şu şekilde; Beykoz 74,7 kg Eyüpsultan-Hamidiye 74,4 kg, Şişli 68 kg, Tuzla 68 kg. İl genelinde ise metrekareye ortalama 36,3 kg yağışın düştüğü kaydedildi.

Fırtına ve yağmur çarşambaya kadar sürecek

Öte yandan, meteorolojik verilere göre; İstanbul il genelinde kuvvetli, yer yer tam fırtına (65-100 km/s) şeklinde etkili olan rüzgârlar ile birlikte kuvvetli sağanak yağmur geçişleri pazartesi ve salı günü için metrekareye toplam 60-120 kg düşmesi bekleniyor. Yağışların çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 9 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-4°C altında, 10-19 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Eylül ayından itibaren mevsim normalleri altında seyreden yağışlar nedeni ile yüzde 33'ler seviyesine kadar gerileyen İstanbul'daki barajların doluluk oranı ise son yağışlarla yüzde 40 seviyesine yükseldi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir