• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bu ilimizde 226 mahalleye ulaşım sağlanamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Malatya’da özellikle ilçelerde ve yüksek kesimlerde daha çok etkisini gösterdi. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 150 mahalle yolu dün gece açılırken, kırsalda bulunan ve ulaşım sağlanamayan 226 mahalle yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Kar yağışının çok etkili olduğu Pütürge, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kale ve Doğanyol ilçelerinde çalışmalar devam ediyor.

Gece boyunca kent merkezinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, TOKİ konutları, Çöşnük, Gedik, Cemal Gürsel, Karagöz, Beydağı, İnderesi, Konak, Yıldıztepe ve Fırat mahallelerinde bu çalışmalarını sık sık tekrarladı.

Kent genelinde 226 mahalle yolu şuan ulaşıma kapalıyken, açılan bazı mahalle yolları da gün içerisinde tekrar kapanıyor. Fırtına ve tipinin geçit vermediği bölgelerde ise çalışmalar zorlukla yapılıyor. Çığ tehlikesi olan noktalarda ekstra önlemler alan Büyükşehir Belediyesi, ilçelere tuz takviyesi yaptı.

Yüksek ateş şikâyeti olan Doğanşehir ilçesine bağlı Beğre Mahallesinde ikamet eden 11 yaşındaki Gülseren Kahraman’a Büyükşehir Belediyesinin yolu açmasıyla sağlık ekiplerinin zamanında müdahalesi sağlandı. (Mehmet Aslan-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir