• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
İran: ABD'nin bölgedeki varlığının sona erme süreci başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta işgalci ABD tarafından katledilmesine ilişkin İran devlet televizyonuna konuştu.

Saldırıyı büyük bir strateji hata olarak tanımlayan Selami, Kasım Süleymani suikastının, ABD'nin bölgedeki varlığının sona ermesinin başlangıcı olduğunu belirtti.

Selami, "Bu sözler kaydedilmelidir çünkü ileride bunun gerçekleştiğini görecekler. İntikamımız geniş bir coğrafyada, zaman içinde ve belirleyici etkilerle olacaktır." ifadelerini kullandı.

Zarif: ABD'nin Batı Asya'da habis varlığı sona ermiştir

Bir açıklama da İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'ten geldi.

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Zarif, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Süleymani'nin katledilmesine ilişkin "Iraklıların sevinç gösterilerinde bulunduğu" yönündeki paylaşımına işaret ederek, "24 saat önce, diplomat gibi görünen küstah bir palyaço insanların Irak'ta dans ettiğini iddia etti. Bugün yüzbinlerce gururlu Iraklı erkek ve kız kardeşimiz ona topraklarında tepkilerini sundu. ABD'nin Batı Asya'da habis varlığı sona ermiştir." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir