• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Diyarbakır Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: DEVLETİN HER ŞEYDEN ÖNCE ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR
Roboski katliamı yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Batman Ehmedê Xanî (Ahmedi Hani) Dernek Başkanı Avukat Nuri Mehmetoğlu, olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorumluların bulunmadığını ve devletin olay sonrasında öldürülenlerin aileleri için yeterli düzeyde psikolojik, sosyal ve ekonomik yardım yapmadığını belirtti.


DİYARINSESİ: BİZ NEREYE GİDİP GEÇİNECEĞİZ
Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesinde Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırımları işgal ettiği gerekçesiyle polis eşliğinde balıkçı esnafına müdahalede bulundu. Balıkçı, ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, esnaf, \"biz nereye gidip geçineceğiz\" diyerek tepkisini dile getirdi.


ÖZGÜR HABER GAZETESİ: KURUM EHİL ELLERDE DEĞİL
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi Başkanı İdris Ekmen, Kurumun ehil ellerde olmamasından dolayı, Diyarbakır`ın, elektrik çilesi çeken bir kent konumuna geldiğini söyledi.


HABER DİYARBAKIR: DİYARBAKIR`IN HAZRO İLÇESİNDE İCAZET TÖRENİ
Diyarbakır`ın Hazro ilçesinde, Diyarbakır İl Müftsü ve Hazro İlçe Müftüsü`nün de katılımıyla 12 öğrenciye düzenlenen törenle icazet verildi.


DİYARBAKIRSÖZ: KESİNTİLERİN BAHANESİ KÖYLÜ ENGELİ
Skandala dönüşen elektrik kesintilerine DEDAŞ`tan ilginç gerekçe geldi. Bölge Müdürü Kalkan, enerji hatlarının Dökmetaş köylülerinin engellenmesi nedeniyle \"Güç yetersizliği\" yaşadıklarını iddia etti.


YENİ YURT GAZETESİ: ESNAF VE TÜCCARLARI ZOR GÜNLER BEKLİYOR
DESOB Başkanı Ebedinoğlu, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan 6333 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu ile de tüm esnaf ve tüccarları yeni yılda, büyük sıkıntıların beklediğini söyledi.


DİYARBAKIR YENİGÜN: OKULA AYAKKABISIZ VE MONTSUZ GİDİYOR
Şanlıurfa`da iki kuzenin karlar içinde okula terlikle gittiğinin ortaya çıkmasının ardından Diyarbakır`da da benzer görüntüler ortaya çıktı. Ergani ilçesinde yaşayan İlknur Akboğa da ayakkabısız ve montsuz bir şekilde eğitimini sürdürmeye çalışıyor. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir