• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Alitaşı Mahallesi kaderine terk edilmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alitaşı Mahallesi'nin sorunlarının çözüme kavuşturulması için yetkililere seslenen Mahalle Muhtarı Hacı Mustafa İlik, Tarihi Çırçır pınarının yeniden restore edilmesini, mahalleye ortaokul, taziye evi, otopark yapılmasını ve mahallenin alt yapı sorunlarının giderilmesini talep etti.

Bunların yanı sıra, sağlık ocağının sabit bir mekâna sahip olmasını dile getiren İlik, Miray ve Seymen Siteleri ile Araştırma ve Eğitim Hastanesine yolcu seferlerinin yapılmasını, Pınar Anaokulu'nun isminin değiştirilmesi ve çevresinin temizlenmesini, parka mobese kameralarının takılmasını da yetkililerden istedi.

 

"Tarihi Çırçır Pınarı kaderine terkedilmiş"

Alitaşı Mahallesi'nin; Adıyaman merkeze bağlı, 22 bin nüfuslu ve 10 bin seçmene sahip olduğunu ve mahallede bulunan tarihi çeşmenin hak ettiği değeri görmediğini dile getiren İlik, "Adıyaman'ın tarihi 'Çırçır Pınarı' kaderine terk edilmiş ve madde bağımlıların mekânı haline gelmiştir. Tarihi dokularımızın korunması adına Çırçır Pınar'ının yeniden restore edilerek hayatta geçirilmesini istiyoruz. Çeşmeleri vardı sökülmüş durumdadır. Duvarına yazılar yazılmaktadır. Zaman zaman yetililer tarafından yazılar silinip yeniden boyansa da bu çözüm olmuyor. Çeşmenin durumu, tarihe ne kadar değer verdiğimizin göstergesidir. Bu çeşme başka bir ilde olsaydı pırıl pırıl olurdu. Maalesef biz tarihimize hak ettiği değeri veremiyoruz. Bundan dolayı tarihimiz yavaş yavaş kaybolmaktadır. Çeşmenin çevresi kentsel dönüşüme girse de bu çeşmenin muhafaza edilmesi gerekmektedir. Akşamları ve özellikle okul çıkışları çeşmenin etrafında, mahalle halkının da sıkıntı duyduğu görüntüler yaşanıyor. Başı boş olan insanlar ve uyuşturucu bağımlıları buradadır." dedi.

Eğitim noktasında sıkıntılar yaşadıklarını belirten İlik, "Mahallemizde ortaokulumuz yoktur. Mahallemizdeki öğrencilerimiz başka bir mahallede bulunan 15 Temmuz Ortaokulu'na gitmek zorunda kalıyor. Bugün köylerde bile ortaokul varken koca bir mahallede ortaokul yoktur. Alitaşı Mahallesi eğitimde sınıfta kalmıştır. Sağlık ocağımızın geçici değil sabit bir mekâna sahip olmasını istiyoruz. Bununla ilgili görüşmeler yapıldı ama ödenek olmadığı söylendi, bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"AKEDAŞ'tan taziye evi istiyoruz"

"Adıyaman'da taziye evleri çok yaygınlaştı. 33 mahallemizin birçoğunda taziye evleri oluşmuş durumda. Şehir merkezinin tam göbeğinde olan Alitaşı Mahallemizde bugüne kadar bir taziye evinin olmaması çok üzüntü verici. Belediye Başkanı'na bu durumu ilettim. Belediye Başkanı, 'Şu an bizim yapacak durumumuz yok, özel sektör yapabilir.' dedi. Bununla ilgili Alitaşı Mahallesi'nde faaliyet gösteren özel elektrik dağıtım şirketi AKEDAŞ'a muhtarlık olarak, mahallemize taziye evi yapılması konusunda dilekçe yazdım. Adıyaman'ın en büyük bütçesine sahip kurumlarından biri olan AKEDAŞ, mahalleye taziye evi yaparsa bunu vergisinden düşürebiliyor." şeklinde konuştu.

Mahalleler arasındaki bağlantıyı sağlayan yolun denetlenmemesinden dolayı bağlantı yolunun trafik kazalarına açık olduğunu belirten İlik, "Altınşehir Mahallesi'ne bağlanan yolda her gün yüzlerce araç geçiyor. Gölbaşı Karayolu'nu kullanmayan vatandaşlar, bu yolu kullanıyor. Araçlar hızlı bir şekilde buradan hızlı bir şekilde geçtiğinden bu yolda kazalar meydana geliyor. Çünkü burada ışık yok, radar yok, trafik polisi yok. Bundan dolayı yollarımız, tahrip olmuş haldedir. Gece saatlerinde yüklü araçlar buradan geçiyor. Vatandaşlar rahatsız oluyor." dedi.

"Çimen, Gül ve Buhara Küme Evleri üvey evlat mı?"           

Mahallede bulunan küme evlerinin hizmetten mahrum olduğunun altını çizen İlik, "Alitaşı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Çimen, Buhara ve Gül Küme Evleri'nde imarın girmediği sokaklar bulunmaktadır. Birçok evde altyapı sorunu var. Halen kanalizasyonu olmadığından dolayı evlerinin önüne fosseptik çukurları kazanlar var. Bu nedenle çeşitli hastalıklarla baş başa kalan vatandaşların daha mağdur olmamaları için acilen imar sorunun çözülmesi ve yaşanan bu çirkin görüntülere son verilmesi gerekmektedir. Oradaki insanlar neden kaderine terk edilmiş durumdadır. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar kışın çamur, yazın ise tozdan mağdur olmaktalar. Günümüz Türkiye'sinde böyle bir görüntü yok. Lağım suları evlerin önündeki fosseptik çukurlara doluyor. Daha sonra vatandaş kendi imkanları ile temizliyor. Yıllardır bu sorun çözülmüyor. Her gün vatandaşlar, şikayetlerini muhtarlığımıza iletiyor. İnşallah bu sorun bir an önce çözülür. Ben, buradan yetkililere sesleniyorum. Çimen küme evleri üvey evlat mı?" ifadelerini kullandı.

"Çırçır deresi bir an önce ıslah edilmeli"

Mahallede bulunan Çırçır deresinin madde bağımlılarının ve fuhşun mekânı haline geldiğini vurgulayan İlik, "Alitaşı Mahallemizin yıllardır en ciddi sıkıntısı, bir türlü çözülmeyen Çırçır deresidir. Şu anda kış olmasına rağmen dereden pis koku geliyor. Yazın havalar ısınınca, bu koku çok daha artıyor. Burada durmak imkânsız oluyor. Burada yaşayan binlerce insan var. Bugüne kadar belediye başkanları söz verdikleri halde hep askıda kalan; madde bağımlıları, içki, uyuşturucu fuhuş gibi çevreye kötü kokular salan Çırçır deresinin bir an önce ıslah edilerek 'Millet Bahçesi' olarak hayata geçirilmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Çırçır deresi ile ilgili sözlerine devam eden İlik, "Belediye Başkanımızla görüştüğümüzde Başkan, 'Vatandaşlarla konuşalım, orayı istimlak edelim.' dedi. Biz istimlak edilmesini bekliyoruz. Burada çöp ve moloz yığını var. Belediye temizliyor fakat bir gün sonra tekrar buraya moloz döküldüğünden temizlik, yetersiz kalıyor. Geçtiğimiz günlerde ulusal medyaya düştü burası. Bir Adıyamanlı olarak utandım, çünkü buradan kadın çığlığı sesleri geldi. Burada fuhuş yapılmaktadır. Alkol, uyuşturucu madde bağımlıları burada cirit atmaktadır. Akşam saat 7'den sonra buradaki vatandaş, can güvenliği olmadığı için aşağı inemiyor. Emniyet ekipleri geliyor ama yetersizdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Millet Bahçesi' diyor. Burası çok güzel bir 'Millet Bahçesi' haline getirilerek vatandaşların hizmetine açılabilir. Alt yapısı yapılırsa millet, burada piknik yapabilir. Bu yaz mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa mahalleli olarak farklı şeyler yapacağız." dedi.

"Mahallenin oto park ihtiyacı giderilsin"

Mahallede yapılan valilik binasının faaliyete geçmesiyle birlikte ciddi bir trafik sıkıntısı yaşanacağını belirten İlik, Alitaşı Mahallesi'nin şehir merkezinde olmasından ve yeni yapılan valilik binasının da mahalleye taşınmasından dolayı aşırı trafik sorunu yaşayacaklarını dile getirdi.

İlik, "Mahallemizde yapımı devam eden valilik binası var. Bina içerisine Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi gelecek ve buranın yükü artacaktır. Şimdide en büyük sıkıntı, trafik sıkıntısıdır. Oto parkımız yoktur. Yeni bir valilik binası yapılıyor, alt katında oto park var ama o personele ait olacak. İşini görmek için gelen vatandaş, aracını nereye park edecek." ifadelerine yer verdi.

"Buradan geçen şehir içi minibüs seferleri, Miray ve Seymen Siteleri ile Araştırma ve Eğitim Hastanesinden de geçsin "

İlik, "Buradan geçen şehir içi minibüslerinin Miray ve Seymen Siteleri'nden geçmesi için Belediye Başkanımızdan ve Şoförler Cemiyeti'nden talepte bulunuyoruz. Çünkü herkesin aracı yoktur. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın, bu konuda sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Buradan 400 Yataklı Araştırma ve Eğitim Hastanesine doğru hatların geçmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Parklardaki güvenlik sorununun çözülmesi için mobese kameraları takılsın"

Parklardaki güvenlik sorununa çözüm isteyen İlik, "Alitaşı Mahallesi'nde bulunan parklarda gece geç vakitlerde zaman zaman yaralamalı çeşitli olaylar yaşandığından mobese ve ışıklandırma yapılmasının şart olduğunu düşünüyorum. Madde bağımlısı gençlerin uğrak yeri olan parklar, özelikle geceleri çevreye ciddi anlamda rahatsızlık vermektedir. Emniyet mensupları, sık sık kontrol etmelerine rağmen bu tür olayların sonu gelmiyor. Acil olarak parklarımıza mobese kameraları takılması lazımdır. Araç bekleyen vatandaşların mağdur olmaması için durakların yapılması da ihtiyaçtır." şeklinde konuştu.

"Ana okulunun ismi değişsin ve anaokulunun çevresi temiz tutulsun"

Mahallenin iki okulundan biri olan Pınar Anaokulu'nun isminin değiştirilmesi talebinde bulunan İlik, "Pınar Anaokulu'nun isminin 'Alitaşı Anaokulu' olarak değiştirilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızdan imza topladım, Milli Eğitim Müdürlüğüne imzayı resmi olarak ilettim. Sonuç bekliyoruz.  Buraya gelen çocuklar 5 yaşında olan çocuklar. Anaokulun çevresine bir bakın böyle bir şey var mı? Burada bira şişeleri, çocuklara kötü örnek olacak şeyler var. Her taraf moloz yığını, kokudan durulmuyor. Belediyeye gittik, 'Bu bizim işimiz değil, bunu müteahhittin yapması lazımdır.' dedi. Müteahhit yapmıyor, kim yapacak burayı? Ben mi yapayım? Bakın, burada elektrik panosu var. Çocukların can güvenliği yok. Buradan her gün yaklaşık 200 öğrenci geçiyor. Ama içler acısı bir durum. Türkiye'nin hiçbir tarafında bu anaokulunun görüntüsü kadar çirkin bir görüntü yoktur." dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Kızılbay, "Biz, kokudan dışarı çıkamıyoruz. Geceleri, çocukları dışarıya göndermiyoruz. Kızım dershaneden gelirken ona, 'yalnız başına gelme' diyorum. Gidip kendim kızımı alıp geliyorum. Oysaki eve yakın bir yerdedir. Bundan dolayı mahallemizin bir an önce sorunlarının çözüme kavuşmasını istiyoruz. Alt yapı sıkıntımızda var, yağmur suları evleri basıyor." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Nevzat Yılmaz ise "Maalesef yağmur sularından dolayı evimizin içine geçiş yapamıyoruz. Merkezi bir mahalle olmamıza rağmen şu anda bir köy mahallesinden farksız durumdayız. Ne bir ortaokulumuz ne bir sağlık ocağımız ne de bir taziye evimiz var. Bu sorunların bir an önce giderilmesi gerekiyor. Mahallemiz, yetim bir mahalle değil. Muhtarımız elinden geleni yapıyor ama yetkililerimiz görmüyor bence." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir