• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa'dan İdlib'e 3 TIR insani yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerince, toplanan 3 TIR insani yardım malzemesi dualarla Suriye'nin İdlib kentine gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi BEL-TAŞ tesisinde gerçekleştirilen uğurlama törene; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa'daki Suriyeli çeşitli yardım derneği temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

"Sizler öyle bir ecdadın torunlarısınız ki değil insanlara, kurda ve kuşa bile binlerce vakıf ve dernek kuran medeniyetin temsilcileri olarak gereğini yaptınız"

Her medeniyetin kendisine yakışanı yaptığını belirten Gerem, "Birileri kendi ülkelerine kimse geçmesin' diye jiletli tel örgüleri ile sınırlarını örerken sizler kapılarınızı onlara açtınız ve ekmeğinizi onlarla paylaştınız. 'Birileri sınırdan geçmesin' diye, kucağında çocuğu olmasına rağmen bir babaya çelme takıp düşürürken, sizler sevginizi ve merhametinizi onlarla paylaştınız.  Birileri ülkelerine sığınanların küpelerine, bileziklerine, yüzüklerine el koyarken sizler yüzüklerinizi ve küpelerinizi kardeşleriniz ile paylaştınız. Çünkü sizler büyük bir medeniyetin temsilcilerisiniz. Derler ya! 'Her medeniyet kendi unsurunu icra eder.' Sizler öyle bir ecdadın torunlarısınız ki değil insanlara, kurda ve kuşa bile binlerce vakıf ve dernek kuran medeniyetin temsilcileri olarak gereğini yaptınız ve bugün de yapmaktasınız. Bugün burada özellikle Suriyeli kardeşlerimiz 'Biz de İdlib için varız' sloganı ile başlattıkları kampanyaya biz de destek verdik." diye konuştu.

Yaptığı yardımlardan dolayı Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna teşekkür eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Şanlıurfa'da bir kısım hemşerilerimiz bir araya gelerek Suriye'deki soruna sadece dikkat çekmek istemediler. 'Ne yapabiliriz' diye bir araya geldiler ve gerçekten çok büyük işler yaptılar. Belki de Devlet yardımından sonra Türkiye'den giden en büyük yardımı kendileri yaptılar. Çok defa da buraya geldik. 3 ile 20 arasında TIR'ı, Suriye'ye yardım olarak gönderdiler. Bizler de bir kısmına eşlik edebildik. Kendilerine müteşekkiriz." şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ardından yapılan dua ile yardım TIR'ları, Suriye'ye uğurlandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir