• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
SON DAKİKA
Bilim ödülleri sahiplerini buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni düzenlendi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 57 bilim insanının TÜBİTAK ve TÜBA tarafından ödüle layık görüldüğünü belirterek, TÜBİTAK'ın 3 farklı kategoride toplam 16 ödül belirlediğini, TÜBA'nın ise 4 farklı alanda 41 ödül vermeyi kararlaştırdığını söyledi. Erdoğan, ödül alan tüm akademisyenlerin çok çarpıcı çalışmaları olduğunu gördüklerine işaret etti. Törende ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ödüller sahiplerine verildi.

TÜBİTAK ÖDÜLLERİ

TÜBİTAK 2019 yılı Bilim Ödülleri kategorisinde, temel bilimler alanında Prof. Dr. Ahmet Gül, mühendislik bilimleri alanında Prof. Dr. Erdal Arıkan, sağlık bilimleri alanında Prof. Dr. Kazim Şahin ve sosyal bilimler alanında Prof. Dr. Syeda Arzu Wasti ödül kazandı.

TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Teşvik Ödülü kategorisinde de temel bilimler alanında Doç. Dr. Uğur Bozkaya, mühendislik bilimleri alanında Dr. Öğr. Üyesi Emine Ülkü Sarıtaş Çukur ve Doç. Dr. Alper Uzun, sağlık bilimleri alanında Doç. Dr. Uğur Canpolat, Prof. Dr. Güliz Nigar Güncü ve Doç. Dr. Nurhan Özlü Sıcakkan, sosyal bilimler alanında Prof. Dr. Yavuz Akbulut, Doç. Dr. Şener Aktürk, Doç. Dr. Gül Günaydın, Doç. Dr. Ferdane Nükhet Harmancıoğlu Gür ve Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas'a ödül verildi.

FUAT SEZGİN ÖDÜLLERİ

Bu sene bir defaya mahsus verilen 2019 Yılı TÜBİTAK Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü'ne ise Ankara Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Kahya layık görüldü.

TÜBA ÖDÜLLERİ

TÜBA Uluslararası Akademi Ödüllerini bu yıl sosyal ve beşeri bilimler kategorisinde Kanada McGill Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faiz Jamil Ragep ile fen ve mühendislik bilimleri kategorisinde ABD Duke Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adrian Bejan kazandı.

ÜSTÜN BAŞARILI GENÇ BİLİM İNSANLARI

TÜBA Fuat Sezgin Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'ne Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekiner layık görülürken, TÜBA Fuat Sezgin Bireysel Özel Ödülü, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu'na,  TÜBA Fuat Sezgin Hizmet Özel Ödülü ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Bir'e takdim edildi. TÜBA Fuat Sezgin Eser Ödülü, Türk Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan TDV İslam Ansiklopedisi’ne, TÜBA Fuat Sezgin Kurumsal Özel Ödülü, İstanbul Cezeri Müzesi'ne verildi.

BİLİMSEL TELİF ESER ÖDÜLÜ

TÜBA tarafından doğa, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında 28 bilim insanına "Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü" ve 6 bilim insanına "Bilimsel Telif Eser Ödülü" verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir