• DOLAR 32.623
  • EURO 35.373
  • ALTIN 2477.359
  • ...
İpekyolu’nda sanat ve meslek edindirme kursları açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi, ilçe geneline hitap eden sanat ve mesleki eğitim kursları açacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın boş zamanlarını değerlendirmelerini, sosyalleşmelerini, günlük hayatta faydalanabilecekleri bilgi ve birikime sahip olmalarını, kültürel ve sosyal gelişime katkı sağlamalarını hedefleyen kurslarımızı iki ayrı merkezden sürdüreceğiz." denildi.

İlkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler için İlçe Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa olarak açılacak kursların, Berivan Kültür ve Sanat Merkezi ile Erçek Yaşam Merkezlerinde verileceği belirtilirken, kurslardan 430 kişinin faydalanacağının hedeflendiği ifade edildi.

Açıklamada, "Erçek Yaşam Merkezinde 130 kişiye; el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, resim, müzik ve bilgisayar kursları, Berivan Kültür ve Sanat Merkezinde ise 300 kişiye; bilgisayar (robotik kodlama), İngilizce, seramik, tiyatro, halkoyunları ve okuma yazma, resim, müzik kursları vereceğiz. Ayrıca kurslarımızdan faydalanmak isteyen hanımların iş eğitimi alırken çocukları içinde oyun odaları mevcut olacak. Kurslarımızdan hizmet alan çocuklu kursiyerlerimizin çocukları emin ellerde eğitici faaliyetler alarak hem eğlenecek hem öğrenecek." denildi.

İpekyolu Belediyesi tarafından, vatandaşların kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimini destekleyen kurslarla her kesime hitap eden sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerine devam edeceği açıklandı.

Ücretsiz olarak verilecek kurslara kayıt yaptırmak isteyenlerin, 2 Ocak 2020 tarih itibari ile Berivan Kültür ve Sanat Merkezi ile Erçek Yaşam Merkezlerine şahsen başvuru yapmaları gerektiği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir