• DOLAR 32.38
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2407.521
  • ...
‘SMO da Libya’ya gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Al Sarrac arasında "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması" anlaşması imzalanmıştı.

Erdoğan, Trablus hükümetinin istemesi halinde bu ülkeye asker gönderileceğini duyurmuştu. Trablus hükümetinden ise resmi talep gelmiş ve Libya tezkeresinin tarihi öne çekilerek 2 Ocak'ta TBMM'de oylanmasına karar verilmişti.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey 4 Türkiyeli yetkili, Türkiye'nin SMO unsurlarını Trablus'a göndermeyi planladığını açıkladı.

Türk yetkililer, SMO askerlerinin Libya'ya gönderilmesinin yapılan toplantılarda tartışıldığı ve bu yönde fikir birliğine varıldığını belirtti. Yetkililer, ülkeye kaç kişinin gönderileceği konusunda bir rakamın telaffuz edilmediğini belirtirken, şu anda Libya'da savaşan herhangi bir SMO'lunun olmadığını açıkladı.

Reuters’in iddiasına göre Suriye Milli Ordusundan bir kaynak Türkiye ile asker gönderme konusunda belli şartlar konusunda anlaştıklarını ve , “Türk güvenlik şirketlerini maaş karşılığında koruyacaklarını” belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir