• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis Belediyesi Projelerini Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Yerel ve Ulusal basınla bir araya gelen belediye başkanı Fehmi Alaydın yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Yaptıkları hizmetlerin her yıl bir önceki yıla nazaran arttığını ifade eden Alaydın, Özelikle Bitlis`in en büyük sorunları olan altyapı ve kanalizasyon sorunlarının tamamen çözülmesi için ihale yaptık ve baharın başlamasıyla Bitlisi adeta şantiye haline getireceğiz. Ve Bitlis`in altyapı ve kanalizasyon sorunlarını tamamen çözeceğiz\" dedi.

Yıllardır hizmetten mahrum bırakılan bir ilin bir anda tüm sorunlarını çözmenin mümkün olmadığını belirten Alaydın, \"Bütçemizi üç kat artırarak çalışmalarımız daha iyi bir seviyeye getirdik. Park için kamulaştırma yapmamız yaptığımız çalışmanın ciddiyetini ortaya koymaktadır. Bunun yanında geleneksel hale getirdiğimiz sünnet şölenleri fakir ve muhtaç ailelerin çocuklarını sünnet ederek onlara farklı hediyeler verip geziler düzenledik. Ve bu aileler kendi imkanlarıyla yapamadıklarını bizim desteğimizle yaptılar. Sünnet şölenini 120 çocukla başladık bu yıl 320 çocuğu sünnet ederek onlara bisiklet hediye ettik. Ve aileleriyle birlikte bir gezi düzenledik. Bunun yanında gördük ki hizmet artıkça halkın talepleri de paralel olarak artmaktadır\" diye konuştu.

Sokakta devamlı suçlara karışan madde bağımlısı gençleri ve çocukları topluma kazandırmak adına kurslar açarak sosyal aktiviteler düzenlediklerini ifade eden Alaydın, şöyle devam etti: \"Bununla kalmayıp o gençlerimizin geleceği için iş istihdamı sağlamaya yönelik çalışmalar yaptık. Ve Bitlis için geleceğe yönelik çok verimli ve güzel projeler hazırladık. Bu projelerin çoğunun ihalelerini yaptık geri kalanlarda ihale aşamasına getirmiş durumdayız. Bitlis`i en kısa zamanda daha modern bir kent haline getireceğimize inanıyorum. Ama bunu yaparken halkımızın da biraz fedakarlık yapması gerekir\" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir