• DOLAR 34.428
  • EURO 36.424
  • ALTIN 2842.248
  • ...
SON DAKİKA
Mardin Artuklu Üniversitesine ‘mimarlık’ ödülü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mimarlık Eğitimi Derneği (MİMED) tarafından bu sene on sekizincisi düzenlenen ve mimarlık bölümü lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin mimari proje stüdyolarında ürettikleri projelerle katıldıkları ‘2019 Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri’ne 63 üniversiteden toplam 800 proje başvuruda bulunularak rekor bir katılımın gerçekleştiği öğrenildi.

35 üniversiteden toplam 219 projenin dijital ön elemeyi geçerek jüri değerlendirmesine sunulduğu bilgisini veren MAÜ Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Zeynep Ataş,  mimarlık alanında nabız tutan MİMED yarışmasında son 4 yıldır ödül aldıklarını belirterek daha büyük başarılara imza atmak istediklerini ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  İbrahim Özcoşar da Türkiye’nin her yerinden ve köklü üniversitelerinden  katılımın sağlandığı Ulusal Mimarlık Öğrencileri Proje Yarışmasında, Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin başarı ödülünü kazanmalarının heyecan verici olduğunu belirtti.

Rektör Özcoşar, “Mardin Artuklu Üniversitesine ait özel bir kimlik oluşturma çalışmalarına başladık ve öğrencilerimizin her başarısı kimliğimize olan aidiyet  duygumuzu pekiştirerek büyük bir sevinç ve gurur yaşamamıza sebep oluyor. Bu tür başarıların Artuklu Üniversitesi’ne büyük katkılar sunarak kimliğimizi desteklediğini düşünüyorum.” dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesini temsil ederek, Jüri Özel ödülüne hak kazanan Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencisi  Sibel Çamurdaş ve 4. sınıf Muhammed Talib Özerdem’i tebrik eden Rektör Özcoşar, başarıların devam etmesi temennisi ile üniversite adına kendilerine  tablet hediye etti.

Mardin Artuklu Üniversitesinin önümüzdeki yıllarda güçlendirilecek olan Akademik Kadro çalışmalarında Araştırmacı Yetiştirme Projesi (AYP) sınavlarında başarı gösteren Mardin Artuklu Üniversitesi mezunlarına öncelik verileceği konusunda öğrencilere müjde veren Özcoşar, alınacak akademik kadroya en az iki dil öğretimi ve yurt dışı deneyimler kazandırılmasıyla vizyonu geniş, etkin ilim insanlarının üniversitede hizmet vermesini sağlayacaklarını ifade etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir