• DOLAR 32.391
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2393.882
  • ...
Libya askeri destek için resmi talepte bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklarının korunması için çok kritik bir hamleye imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya ile mutabakata varmıştı.

Libya İçişleri Bakanı Fathi Bashagha ise, “Trablusgarp'ta savaş durumu artarsa, Türkiye'den asker desteği isteyeceğiz” diyerek, gerekirse Türkiye'den asker isteneceğinin resmî açıklamasını yapmıştı.

RESMİ DAVET YAPILDI
Mutakabat kapsamında, Libya Ulusal Mutakabat Hükümeti, Türkiye'den hava, kara ve denizden askeri destek talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çeşitli Avrupa ve Arap ülkeleri tarafından desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Şu anda da soruyorlar bize, dün de sordular; 'Asker gönderecek misiniz?' Biz de ne diyoruz; 'davet edildiğimiz yere gideriz' Ama davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda da böyle bir davet olduğuna göre icabet ederiz. Güvenlik ve askeri işbirliği muhtırasına dayalı olarak inşallah Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız. Meclisimizin de onaylamasıyla Libya'daki meşru yönetime çok daha etkin bir şekilde destek verme imkânına kavuşacağız. İnşallah 8'inde, 9'unda neyse Meclisimizden bunu da geçireceğiz ve böylece davete icabet edeceğiz."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir