• DOLAR 32.662
  • EURO 35.423
  • ALTIN 2512.37
  • ...
Gaziantep Hayvanat Bahçesi kış şartlarına uygun hale getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyüklüğü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bulunan özellikle de Afrika kökenli hayvanların kış şartlarından etkilenmemesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’de yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik yeşil alanda aralarında evcil ve yırtıcı hayvanların da yer aldığı 400 türden 7 bin 500 bin hayvan bulunuyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte hayvanların aşırı soğuklardan olumsuz etkilenmesinin önüne geçilmesi için bahçedeki kış hazırlıkları da tamamlandı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde kış hazırlıkları kapsamında hayvanların türlerine göre mevsime özel çalışmalar başlatılırken, çalışmalar kapsamında ısıtıcılar kullanılarak hayvan barınakları belli derecede sabitlenecek, özel menüyle hayvanların enerjileri yüksek tutulacağı belirtildi.

Kış ayları boyunca karada yaşayan en uzun ve en büyük hayvan türü olan zürafanın marulla, kocaman kulakları, devasa hortumları ve sevimli halleriyle hayvanlar aleminin ilgi çeken üyelerinden fillerin ise keçiboynuzu ağacının şekerli yemişiyle besleneceği bildirildi.

Afrika ve Asya'nın sıcak bölgelerinde yaşayan hayvanlardan, fil, zürafa, yılan ve timsahlar için bazı özel hazırlıklar yürüten hayvanat bahçesi görevlileri, çalışma temposunu yükseltti. Görevliler, kış aylarına göre düzenlenen barınaklarda hayvanların hem soğuktan etkilenmesinin önüne geçecekler hem de oluşturulan yeni yemek listeleriyle de soğuk havalara dayanıklılığını arttıracak.

Bahçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde soğuyan hava şartlarında özellikle Afrika kökenli hayvanların kışlık barınaklarını ısıtmaya başladıklarını söyledi.

Hayvanat bahçesi sakinleri için enerji verici ve protein yönünden zengin losyonlar hazırlandığını ifade eden Özsöyler, “Filler, zürafalar, aslanlar, leoparlar, jaguarlar ve yılanlar gibi hayvanların ısınmaları gerekiyor. Bunun için barınak sıcaklığının üstten ve alttan radiant cihazlarla hayvan türüne göre 25-30 derece arasında olmalıdır yoksa bu hayvanların ölümlerine neden olabilir. Filler ve zürafaların yemek öğünlerinde de kışın yüksek enerji verecek kuru üzüm ve incir gibi özel besinlerle besliyoruz. Bunun yanında diğer hayvanlarımıza da vitamin ve mineral yönünden zengin takviyeler yapılıyor. Gelen ziyaretçiler hayvanları yazlık barınakta göreceği gibi bazılarını artık kışlık barınaklarda görecek ama güzel havalarda hayvanlarımızı hava alması için dışarı çıkarıyoruz.” dedi.

Bu yıl hayvanat bahçesini 4,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini belirten Tahmazoğlu, Türkiye’nin dört bir yanından hayvanat bahçesine büyük bir ilgi olduğunu belirterek, yurt içinden ziyaretçilerin geldiği gibi yurt dışından ziyaretçileri ağırladıklarını ifade etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir