• DOLAR 32.286
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2401.451
  • ...
`Yılbaşında Yapılanlar Allah`a İsyan Koşmadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Molla Sahip Korkutata, önümüzdeki yılbaşı ve Milli Piyango ile ilgili İlke Haber Ajansının sorularını cevaplandırdı.

Yılbaşı dedikleri eğer bir yıllın bitişiyse ilahi bir nimet olduğunu ifade eden Korkutata, "Allah-u Teâlâ zamanı bir nimet olarak vermiştir. Dolayısıyla zamanda Allah`ın zamanıysa onu en iyi şekilde değerlendirmek lazımdır. Onu Allah`ın çizdiği tipte değerlendirmek lazımdır. En azından o yıllın ve geçen bunca zamanın muhasebesini yapmalıyız. Bu geçen ömür geçti, gelecek zamanda ne olacak belli değil. Çünkü ölüm ne zaman gelir oda belli değil. İçinde olduğum anı muhasebesini yapmalıyız. Muhasebemizde `Karda mı yoksa zararda mıyım? Allah benden razı mı yoksa ona karşı isyan mı ettim?` şeklinde bir düşüncenin hâsıl olması gerekir" dedi.

Korkutata, "Malum yılbaşı kutlaması söylediklerimizin tam tersine bir durum var. İçinde bir mana yoktur. Zamanı hayırlı bir şekilde değerlendirme olmadığı gibi haram şeylerle zamanı geçiriyorlar. Bu da Allah`ın gazabına mazhar olmak demektir. Ve hatta şöyle bir durum vardır ki, rezaletlerin yaşandığı yılbaşı gecesinde İslam âlemine bakıldığında ve insan biraz Allah`tan korkarsa sanıyorum o insan bu toplumun içinden kaçarak ya bir mağaraya ya da tenha bir yere sığınması gerekir" dedi.

Allah-u Teâlâ`nın bazı şeyleri net olarak haram kıldığını ifade eden Korkutata, "İslam dininde haramlar az, helâlar ise çoktur. Örneğin yenilen hayvanları Allah-u Teâlâ dile getirirken azları dile getiriyor. İşte bu az olan haramların topluma zararı, ziyanı çoktur. Piyangoda olduğu gibi birkaç kişinin yüzünü güldürürken diğer taraftan binlerce insan mahzun oluyor. Getirisi yok, gideri çoktur" dedi.

Mili Piyangonun bir kumar şekli olduğunu belirten Korkutata, "Kur`an-ı Kerime göre de haramdır. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV) `Ümmetim bağışlandı, günahlardan af edildi, aşikâr günah işleyenler müstesna diye buyurmuş. Dolayısıyla piyangoda aşikâr işlenen günahlardandır" diye konuştu.
(Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir