• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Acılı baba: Hiç bu kadar umutlu olmamıştım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği, iki çocukları beyincik erimesi (NCL2) hastası olan Fatma ve İhsan Abay çiftinin çocuklarından Ahmet'in tedavi masraflarının karşılanabilmesi için yardım komisyonu kurdu.

Dünyada nadir görülen ölümcül NCL2 hastalığına yakalanan Abay çiftinin çocukları Emircan (11) ile Ahmet Çınar (5) kardeşlerin dramının İLKHA'da geniş yer bulması üzerine Batman Valiliği harekete geçerek bir yardım komisyonu kurdu.

Yardım komisyonuyla ilgili İLKHA'ya açıklamada bulunan Baba İhsan Abay, bu kampanya sayesinde hastalığa yeni yakalanan 5 yaşındaki çocuğu Ahmet'in yüzbinlerce doları bulan ilaçlarını yurt dışından getirme imkânını elde etme adına ilk defa büyük bir umuda kapıldığını söyledi.

"5 yaşındaki Ahmet'imizin de aynı kaderi paylaşmaması için çırpınıyoruz"

Kampanyada ilk bağışı Vali Hulusi Şahin'in yaptığını belirten Baba Abay, Vali Şahin'in komisyon aracılığıyla açılan banka hesabına 10 bin lira yardımda bulunarak ilk bağışçı olduğunu söyledi.

Abay, "İnsanlar kendilerini bizim yerimize koysunlar. Onların çocukları bu hastalığa yakalansaydı ne yaparlardı? Ellerinden ne gelirse yapmazlar mıydı? Biz de bunu yapıyoruz. Çocuklarımızdan Emircan için çok geç artık. Hastalığı ilerledi. Gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Hastalığa yeni yakalanan 5 yaşındaki Ahmet'imizin de aynı kaderi paylaşmaması için çırpınıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Son umudumuz bu komisyon"

Hayırseverlere çağrıda bulunan Abay, "Herkes elinden geleni yapmalı. Kimin gücü neye yeterse bu komisyona katkıda bulunmalı. Çok umutluyum. Son umudumuz bu komisyon. Lütfen küçük yavrumuzu kurtaralım. Yardıma gücü yetmeyenleri de duaya çağırıyorum. Zor günler geçiriyoruz. Allah'tan yardım ve sabır diliyoruz. Bu zor günlerimizde halkımızdan dua ve yardımlarıyla yanımızda olmalarını istiyoruz." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir