• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Adana`da Ev Yangını: 2 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da, evinde çıkan yangında 2 çocuğunu kaybeden ve hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen annenin yargılanmasına devam edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmada, 10 Aralık 2011`de merkez Seyhan İlçesi Denizli Mahallesi`nde elektrik sobasından çıktığı iddia edilen yangında çocukları Tuana (6) ve Gökdeniz`in (4) ölümünde ihmali bulunduğu iddia edilen ve tutuksuz yargılanan anne Hilal A. ile yakınları hazır bulundu.

Hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen anne Hilal A, savunmasında suçlamaları kabul etmedi.

Hilal A, eşi Mesut D`den boşandıktan sonra çocuklarıyla kalmaya başladığını belirterek, "Olay günü havanın soğuk olması nedeniyle elektrikli ısıtıcıyı açtım, bir süre sonra da sobayı kapattık. Çocuklarım dışarı çıkmasın diye kapıyı kitleyerek işe gittim. İşe giderken de evin anahtarını çocuklarıma bakan komşum Nimet K`ye verdim. Daha sonra evde yangın çıktığını duydum. İşten çıkıp eve geldiğimde evimin yandığını, çocuklarımın da hastaneye kaldırıldığını öğrendim. Bir süre sonra da çocuklarım tedavi gördüğü hastanede hayatlarını kaybettiler" dedi.

Mahkeme heyeti komşu Nimet K`nın dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

10 Aralık 2011`de merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi`nde elektrik sobasının devrilmesi sonucu çıkan yangında evde bulunan Tuana (6) ve Gökdeniz kardeşler, balyozla kapının kırılması sonucu baygın halde bulunmuş, ancak kaldırıldıkları hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamamışlardı.

Olayla ilgili olarak anne Hilal A. hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir