• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Dışişleri'nden Selanik Başkonsolosluğu görevlisinin aracının yakılmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu görevlisinin aracının kundaklanmasını şiddetle protesto ettiklerini bildirdi.

Sözcü Aksoy, başkonsolosluk görevlisinin aracının kundaklanması hakkındaki soruya verdiği yazılı cevapta, "Selanik Başkonsolosluğumuz görevlisinin özel aracının kundaklanmasını şiddetle protesto ediyoruz." ifadesini kullandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bu vahim hadiseye ilişkin tepkimiz gerek Bakanlığımızca Ankara’da Yunanistan Büyükelçisi gerek Atina Büyükelçiliğimizce Yunan makamları nezdinde gösterilmiş olup, gerekli sözlü ve yazılı girişimlerde bulunulmuştur.

Yunanistan’daki diplomatik personelimize ve mal varlıklarına yönelik benzer olaylar maalesef son yıllarda artmaya başlamıştır.

Yunan makamlarından, bu tür eylemleri engellemelerini ve misyonlarımız ile personelinin korunmasına yönelik tüm gerekli tedbirleri almalarını, bu olayların faillerini yargı önüne çıkararak, hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını sağlamalarını bekliyoruz.

Yunanistan'ın Selanik kentinde, Türkiye'nin Başkonsolosluğunda çalışan bir diplomatın aracı kundaklanmıştı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında aracın arka kısmı hasar görmüştü. Selanik Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili araştırma başlatmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir