Gaziantep’te nitelikli çalışanlar belgelendi
Mahir Eller Projesi ile Gaziantep’te 312 kişi mesleki yeterlilik belgesi aldı.
EKONOMİ SERVİSİ
Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ortaklığında ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliğinde yürütülen Mahir Eller Projesi kapsamında nitelikli çalışanlar Gaziantep’te belgelendi. GSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen mesleki yeterlilik belgelendirme törenine, Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’nun yanı sıra “Mahir Eller Projesi” çerçevesinde Gaziantep’te belgelendirme yapan yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarından GTO Destek MYM ve GASBEM kurumları da katılım gösterdi. Törende, GSO Başkanı Adnan Ünverdi, GTO Başkanı M. Tuncay Yıldırım ve Mahir Eller Gaziantep Koordinatörü Ali Cin konuşma yaptı.
MAHİR ELLER MESLEĞİNİ BELGELİYOR
Sınava katılan kişiler, sınavlarının neticesinde tekstil, çelik kaynakçı, köprülü vinç operatörü, makine bakımcı, inşaat boyacısı, sıvacı, seramik karo kaplamacısı, inşaat işçisi, duvarcı, alçı levha uygulayıcı, elektrik tesisatçısı, otomotiv mekanikçisi, seramik gibi farklı meslek gruplarında belgelendirildi. Projenin uygulandığı 12 ilde bugüne kadar 22 bin 830 kişiye anket uygulandı. Bin 108 kişi oryantasyon aldı ve 14 bin 51 kişinin proje kapsamında belgelendirilebilir bir mesleğe sahip olduğu belirlendi. Bugüne kadar 3 bin 95 kişi belgelendirme sınavlarına katıldı ve bin 672 kişi sınavda başarılı oldu.
HEDEF 15 BİN BELGE 3 BİN İSTİHDAM
2020 yılı sonuna kadar devam edecek Mahir Eller Projesi’nde 20 bin kişinin sınavlara yönlendirilmesi ve 15 bin kişinin mesleki yeterlilik belgesi alması amaçlanıyor. Projeden belgelenen kişiler için aylık 200 Avro’ya kadar en çok altı ay işverenlere yönelik istihdam teşvikleri uygulanıyor.