• DOLAR 32.218
  • EURO 35.149
  • ALTIN 2473.438
  • ...
Jandarma Genel Komutanı Çetin Nusaybin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beraberindeki Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ve Mardin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen ile birlikte Nusaybin'e gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Balıkçılar, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz ve İççe Emniyet Müdürü Murat Sönmez tarafından karşılandı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin temasları kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlığını ziyaret etti.

Nusaybin Esnaf ve Sanatlar Odasını ziyaretinde konuşan Orgeneral Çetin, "Barış Pınarı Harekâtı" sırasından havanlar ve roketlerin düştüğü zaman da Nusaybin'e geldiğini hatırlattı.

Çetin, "O zaman tabi sıkıntı farklıydı. Burada Nusaybin vatandaşımız, esnafımız, Devletimizin, Sayın Kaymakamımın ve tüm kamu kurum ve kuruluşların destekleriyle Nusaybin kendine süratle gelmiş, yaraları sarmış ve tekrar huzur ortamına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğumuzu ve sizlerle bunu paylaşmak için buraya geldik. Böyle bir Nusaybin'i görmekten mutlu olduk. Hepinizi tebrik ediyoruz." dedi.

Esnaf ziyaretinden sonran Nusaybin'de yeni açılan ve 400 kişinin çalıştığı Irmaklar Moda Tekstil Fabrikasını ziyaret eden Jandarma Genel Komutanı Çetin, fabrika sahibi Şükrü Irmak'tan yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Irmak ailesinin İstanbul'dan Nusaybin'e fabrikasını taşımasından dolayı Irmak ailesini tebrik eden Jandarma Genel Komutanı Çetin şöyle konuştu:

"Bu arkadaşımız İstanbul'daki buraya getirdi. Nusaybin'e hizmet etmek için geldi. Nusaybin'e huzur gelince makineler geliyor, işçiler çalışıyor, iş imkânları geliyor, sanayi gelişiyor." diye belirtti.

Çetin, operasyonlar sonucunda dağda yaklaşık 500 PKK'linin kaldığını belirtti.

 Ziyaretlerden sonra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve beraberindeki komutanlar ilçeden ayrıldı. (Cihat Şayık-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir