• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
​ "Semt pazarı esnafının mağduriyeti giderilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl Batman'ın Gültepe Mahallesi'nde kayyum döneminde yapılan Gültepe Semt Pazarı, HDP’li belediye tarafından tek taraflı sözleşmeler iptal edilerek, Pazar yeri kapatıldı. Esnafın mağduriyeti giderilmeden belediye tarafından semt pazarı yerine Halk Ekmek Fabrikası yapıldı.

Esnafın mağduriyetine dikkat çeken HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şerif Durmaz ve beraberindekiler, pazarcı esnafının mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Gültepe Mahalle Muhtarı Mehmet Dağ'ı ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, Halk Ekmek Fabrikası'nın çalışmaları yerinde incelendi.

"Esnaf mağdur oldu"

Yapılan ziyaret ve incelemelerden sonra açıklamada bulunan Durmaz, "Parti olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda bu gün Gültepe Semt Pazarını ziyaret ettik. Semt Pazarı 6 aydır kapatıldı. 2 yıl önce yapılmaya başlanılan pazar 6 ay açık kaldı. 6 ay sonra da tekrar kapatıldı. Bu süreçte esnaf mağdur oldu. Bu konuda bize gelen şikâyetleri değerlendirdik. Daha önce burada esnaflık yapan kişilerin mağduriyetleri söz konusu olmuştur. Bu mağduriyetlerin giderilmesi adına bir dizi ziyaret gerçekleştirerek bazı görüşmeler yaptık. Bazı mağdurlarla birebir görüştük bazı mağdurlarla da telefon ile görüştük. Belediye esnafla 2 yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Sözleşme süresi bitmeden sözleşme tek taraflı feshedildi. Böylece bir mağduriyet yaşandı." dedi.

"Ekmek fabrikasına dönüştürülmesi güzel bir gelişmedir"

Durmaz, "Esnaf semt pazarında kaldığı süre zarfında ödemesi gereken kirayı iş yapamadığından dolayı ödeyemedi. Belediye şu anda bu kirayı talep etmektedir. Esnafların 5 bin TL ile 10 bin TL arasında biriken borçları var. Yaptığımız çalışmalar neticesinde semt pazarı kapatılmış semt pazarı yerine belediye ekmek fabrikası yapılacak. Elbette burasının atıl kalması değil ekmek fabrikasına dönüştürülmesi güzel bir gelişmedir. Vatandaşların faydasına olacağı için bunu destekliyoruz. Bundan yana bir sıkıntı yok. Ancak burası semt pazarıyken mağdur edilen esnaf var. Esnafın ödemesi gereken kiralar var ama kiraları ödeyemiyorlar. O esnada iş yapamadılar tek taraflı sözleşmeleri de feshedildi. O yüzden bu vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için belediye yetkilileri bu konuyu bir kez daha masaya yatırması lazımdır. Karşılıklı bir anlaşma yapılabilir." ifadelerini kullandı.

"Belediye vatandaşları rahatlatacak bir çözüm üretmelidir"

Mağdur esnafın mağduriyeti giderilmesi konusunda belediyenin gerekli adımlar atması gerektiğini belirten Durmaz, "Esnaftan kiraların ödenmesiyle ilgili talepte bulunuluyor. Esnaf zarar ettiği için birikmiş kiraları ödeyemiyorlar. Bizim talebimiz vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesidir. Belediye vatandaşları rahatlatacak bir çözüm üretmelidir. Mağdurlarla bir kez daha görüşülüp sıkıntılarını onlardan dinleyip mağdur oldukları için de biriken kiraların borcu kaldırılmalıdır." şeklinde konuştu. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir