• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
'Şahinbey Ağıtını Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep´in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında liseler arası "Şahinbey Ağıtını Güzel Söyleme Yarışması" gerçekleştirildi.

Düzenlenen yarışmadaki amacın, gençlerin tarihle bağlarını güçlendirmek, Kurtuluş Savaşı yıllarında Gaziantep savunmasındaki önemli kahramanlardan olan Şehit Mehmed Said'i (Şahinbey) tanımalarını ve Gaziantep savunmasını idrak etmelerini sağlamak olduğu belirtildi.

Şahinbey ilçesindeki liselerin katılımıyla gerçekleşen yarışmayı izleyenlere, duygu dolu anlar yaşatıldı. Yarışmada öğrenciler, ağıtlarını düzenledikleri kareografi ile birlikte sergiledi.

Programda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencileri göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik etti.

Tahmazoğlu, "Tarih çok önemli. Geçmişi bileceğiz ki tarihten ders çıkarabilelim. Gaziantep'in destansı mücadelesi de tarihte yerini almış çok önemli bir mücadeledir. Başta Şahinbey, Şehitkamil, Karayılan, Özdemirbey ve daha birçok kahraman Kurtuluş Savaşı'nda bu cennet vatanı bırakmamak için canlarını seve seve feda ettiler. Allah (Celle Celalühu) onlardan razı olsun. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. 2020 yılı bizim için önemli. Çünkü ilçemize adını veren Şahinbey'in şehadetinin 100'üncü yılı. Bu 100'üncü yılda Şahinbey'i çok daha iyi anmak, tanımak ve bilmek çok önemlidir." dedi.

Şahinbey Belediyesi olarak Şehit Şahinbey'in yaşadığı evi kamulaştırdıklarını ve restorasyon çalışması başlattıklarını anımsatan Tahmazoğlu, "2020 yılında burayı 'Şahinbey Anı evi' olarak ziyarete açacağız. Ayrıca yıl boyunca Şahinbey ile ilgili yarışmalar düzenleyeceğiz. Onlara layık birer evlat olarak, bundan sonraki çalışmalarımızı yeni nesillere çok daha iyi bir şekilde aktarmaya çalışacağız. 'Şahinbey Ağıtını En Güzel Okuma Yarışması'nı 4 yıldır sürdürüyoruz. Sağ olsun okullarımız, bu yarışmaya çok güzel katkı sağlıyorlar. Bu yarışmaya katılan öğretmenlere, öğrencilere ve destek veren velilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç ise, düzenlenen yarışmanın gençler için önemine dikkat çekerek, "Böyle bir yarışmaya ev sahipliği yaptığı, böyle bir yarışma düzenlediği için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum. Bu yarışmayla birlikte gençlerimiz, şanlı kurtuluş mücadelesinde yaşanmış olan acıları daha iyi anlayarak hissetmiş oldular. Milli Eğitim olarak birçok yarışmalar düzenliyoruz. Ancak benim gönlümde bu yarışmanın yeri bir başka. Her dinlediğimizde gözlerimizin dolduğu bu yarışmaya katılan gençlerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Şahinbey Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, başkan yardımcıları, kurum müdürleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir