• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
​Belediye Başkanı şoförlük yaptı öğrenciler ise kitap okudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Canlar Okuyor Fidanlar Hayat Buluyor" projesi kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Proje kapsamında 3 ayda 340 bin adet kitap okunurken yaklaşık olarak 60 bin adet de fidan toprakla buluştu.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, projeyi yolculuk yaparak gerçekleştirmek isteyince Belediye Başkanı Savcı Sayan da böyle bir etkinlikte kendisi de şoförlük yapmak istedi.

Sayan, direksiyona geçerken Milli Eğitim Müdürü, öğretmenler ve öğrenciler ise yolculuk esnasında kitap okudular.

Etkinliğin amacının her alanda kitap okuma olduğunu kaydeden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, bu etkinlikle de farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Yapılan etkinliğin kendisini mutlu ettiğini belirten Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da ilerde bu etkinliğin kapsamını genişleteceklerini kaydetti.

"Öğrencileri tarihi ve turistik mekanlara götürelim"

Öğrencibüslerle zaman zaman öğrencileri Ağrı'nın tarihi ve turistik alanlarına geziye götürmek istediklerini, öğrencilerin de etkinlik sırasında kitap okuyarak farkındalık oluşturacaklarını belirten Sayan, "Bu projeye sonuna kadar destek veriyorum. Öğrencibüsleri zaman zaman öğrencilere tahsis edelim; hem kitap okusunlar hem seyahat etsinler. Hatta yazın öğrencibüslerle sizi Doğubayazıt'ta tarihi yerlere götürelim, Ağrı'nın tarihi ve turistik yerlerinde gezer, ayrıca yol boyunca öğrencibüslerde de kitap okursunuz." dedi.

"5 kitaptan sonra da bir fidan dikecekler"

Sayan, "Zaman zaman şehrin havasından rahatsız oldukları canları sıkıldığı zaman öğrencibüslere binersiniz. Eleşkirt'e kadar, Doğubayazıt'a kadar götüreceğiz sizleri, seyahat ederken aynı zamanda kitap okuyacaksınız. Görevlilerimiz de öğrencibüsler de size sıcak çay ve kek ikram edecekler. Dolayısıyla bu kitap okuma kampanyası bir zevke dönüşecek, eğlenceye dönüşecek. Öğrencibüslerde öğrencilere hizmet veriyoruz. İnşallah yaz mevsiminde daha güzel sürprizlerle tarihi turistik yerlere öğrencileri götürüp gezdirecek. Seyahat boyunca kitap okuyacaklar 5 kitaptan sonra da bir fidan dikecekler. Dolayısıyla bu iş hem kitap okuma açısından hem Ağrı'nın ağaçlandırılması açısından son derece önemlidir ve Milli Eğitim Müdürümüzü ve kadrosunu tebrik ediyorum, çok başarılı bir çalışmaya imza atmıştır." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ise okuma alışkanlığını geliştirmek ve farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışma yürüttüklerini belirterek şunları söyledi:

"Bizim buradaki amacımız bir farkındalık yaratmak"

"Kitap okuma alışkanlığını geliştirmek istiyoruz. Bizim Ağrı genelinde 3 aydır yürütmekte olduğumuz "Canlar Okuyor Fidanlar Hayat Buluyor" projemizi desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Savcı Sayan'a çok teşekkür etmek istiyorum. Bizim buradaki amacımız bir farkındalık yaratmak. Kitabın her yerde her şekilde okunabilecek olduğunu göstermek. Örneğin, öğrencilerimizin otobüslerde, dolmuşlarda kitap okuyabileceklerini bunun yanında işyerlerinde rahatlıkla kitaplarını okuyabileceklerini yani her yerde kitap okunabileceğini göstermek istedik. Bu konuda da Savcı Sayan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendileri sağ olsunlar bu projemize çok ciddi destek oldular. Bu alanda kendileri bizzat otobüsü kullanmak suretiyle öğrencilerimizle beraber kitap okuyarak projeye destek verdiler."

"3 ayda 340 bin kitap okuduk"

Tekin, "Bu projen sadece bununla da kalmadı. Bizim 'Kitap Kumbaram' projemiz ile beraber evlerinde okudukları kitapların öğrencilerimiz bu kumbaralara bırakacaklar. Biz bu kumbaralarda elde ettiğimiz kitaplarla köy okullarına kütüphaneler kuracağız. Orada da kitapların okunmasını sağlayacağız. 5 tane kitap okuyan her öğrenci bir tane fidan dikecek. Şu ana kadar 3 ayda okuduğumuz kitap sayısı 340 bini buldu ve şu anda diktiğimiz fidan sayısı da 60 bini geçti. Bu da bizim için çok sevindirici. Bu sadece bir başlangıç. İnşallah yaza kadar bu sayıyı daha da artıracağız ve nisan ayından itibaren fidanlarımızı da dikerek hem çevreye katkıda bulunmuş olacağız hem de kitap okuma alışkanlığını kazandırmış olacağız." dedi.

"Telefonda boşa vakit geçireceğimize kitap okuyalım"

Öğrencilerden Reyzan Kaçar, etkinliği beğendiğini belirterek, "Öğrencilere kitap okuma aşılanıyor. Bir öğrencinin yapması gereken bir çalışma. Bunun otobüste olması ayrı bir güzel. Şu anki gençler zamanın çoğunu telefonda boşa harcıyorlar. Bu tür faaliyetler yapsalar daha iyi olur öğrenciler için." ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir