• DOLAR 32.202
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2416.219
  • ...
"Dershanem Okulumda" projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Projeler Okulu Müdürü Gaffari İzci proje kapsamında imam hatipte okuyan öğrencilerine dershane formatında ek derslerle destekleme kursları vererek onların başarılarını artırttıklarını söyledi.

İmam hatiplerin geri bırakılmak adına yıllarca birçok engellemeye maruz kaldığını söyleyen İzci, imam hatipleri eski günlerdeki başarılarından daha başarılı bir seviyeye getirmek için çapladıklarını ifade etti.

İzci, "Biliyorsunuz eskiden imam hatipler fen liseleri ile yarışıyordu. Ama 28 Şubat'tan sonra bir türlü bu okullar toparlanamadı. Farklı hesapları olanlar eğitimi kendine göre dizayn ettiler. Böyle olunca da imam hatipler hem fen liselerinin hem de Anadolu liselerinin gerisine düşmüş oldu. Neredeyse meslek lisesi statüsünde okuma imkânı, ihtimali olmayanlar sadece ben öldüğümde arkamdan bir Fatiha okusun diyen insanların çocuklarını gönderdiği okullar haline geldi. Buradan yeniden o başarı özlemini çektiğimiz başarı hikâyelerimizi yeniden yazmak adına arkadaşlarla Fen Lisesi şubesi adıyla geçen yıl mezun verdik. Türkiye'de ilk defa bu okulda Fen Lisesi şubelerini oluşturduk. Şu anda müfredatımız, kitaplarımız Fen Lisesi, öğretmenlerimiz proje okulu olduğumuz için tercihli olarak alıyoruz. İl sınırları içerisinde kendini ispat etmiş öğretmen arkadaşların bizi istemeleri durumunda dilekçe veriyor ve onların atamaları buraya yapılıyor. Böylece bu imkânlardan yararlanarak çok önemli projeler geliştirdik." dedi.

"Gençlerimize iyi bir gelecek sağlamak adına bu projemizi gerçekleştiriyoruz"

Okul olarak birçok projeye imza attıklarını dile getiren İzci, "Bu projelerin sonuncusu 'Dershanem Okulumda' projemiz oluşturuyor. Bu yıl bunu dört dörtlük uyguluyoruz. Arkadaşların tamamına teşekkür ediyorum. Projenin özeti şudur: Türkiye yıllardır Bakanlık olarak dershaneleri kapatmaya çalışıyor ama kapatamıyor, görüyoruz bunu. Dershaneleri kapatmak adına değil ama imam hatipteki bu gençlerimize iyi bir gelecek sağlamak adına bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Çok zeki olduğu halde dershaneye gidemeyen arkadaşlarla, bu çocukları imkânlardan mahrum etmemek adına ciddi bir projeye imza attık. 'Dershanem Okulumda' diyerek tamamen dershane müfredatı ile kaynaklarını sağlayarak bu çocuklara bu imkânı oluşturduk." ifadelerini kullandı.

"Bu konuda Türkiye'nin en temel ihtiyacı budur." diyen İzci şöyle devam etti:

Yani okulumuzda çok ciddi bir öğretmen kadrosu var. Kendini branşlarında ispat etmiş, dershaneciliği ötesini çok iyi bilen, çok ciddi bir ekiptir. Bu arkadaşlar sağ olsunlar kırmadılar bizi ve imam hatip adına 'bu işte varız' dediler. Bakanlığımızın da bizlere sağladığı destekleme kurslarını daha da genişlettik. Bu işin özeti Bakanlığın uyguladığı destekleme kurslarıdır.

Bakanlık tarafından kendilerine sunulan imkanları daha da geliştirerek öğrencilerin gelişmesi için çaba sarf ettiklerini dile getiren İzci, "Biz bunları daha da formüle ederek daha da geliştirerek tatil dönemlerinde destekleme kurslarının yapılamadığı dönemlerde de bunları devam ettirmek suretiyle öğrencilerimize böyle bir imkân oluşturduk. Şu anda hem 11'inci hem de 12'nci sınıf öğrencilerimiz 'Dershanem Okulumda' projemizi gönüllülük esası olarak çok ciddi manada benimsemiş durumdadırlar. Çok güzel bir ortamın olduğu, önemli başarılara imza atılacak önemli bir projedir bu projemiz. Ben bu projeyi yürüten, fedakârlıkta bulunan, öğretmen arkadaşlarıma imam hatip camiası adına Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi adına yürekten teşekkür ediyorum. Onlara her gün dua ediyorum. Çünkü bu onların emeğidir. Yani bir yerde arkadaşlar dışarıda para kazanmaya hayır dediler 'Dershanem Okulumda' projesine evet dediler. Fedakârlık yapan öğretmen arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah muvaffak etsin ve bu gençler için arkadaşlar ellerini taşın altına koydular biz de idare olarak Türkiye'nin geleceği olan bu çocuklarımız için yapabileceğimiz ne varsa bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz inşallah." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir