• DOLAR 34.559
  • EURO 36.168
  • ALTIN 2980.75
  • ...
Doğa Koleji'ne tepkiler gün geçtikçe büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğretmenlerin 3 aydır maaş alamadığı Doğa Koleji'nde, alınan boykot kararı nedeniyle öğrenciler mağdur oldu.

Duruma oldukça kızgın olan veliler, Doğa Koleji'nden bir türlü açıklama gelmemesi nedeniyle sık sık bir araya gelerek eylem yapıyor.

KİMSEDEN HESAP SORULMAYACAK MI
Peki Doğa Koleji yönetiminin topladığı paralar ne oldu?

Bilindiği üzere Doğa Koleji, yüksek öğrenim ücretlerini velilerden peşin olarak tahsil ediyor.

Taksit seçeneği ise, bankalar üzerinden yapılıyor.

Yani okul yönetimi bankadan parayı peşin alırken, veliler taksitleri bankaya ödüyor.

"ÇARESİZİZ, ZOR DURUMDAYIZ"
Doğa Koleji önünde düzenlenen eyleme katılan öğrenci velisi Reyhan Acaroğlu, "Aylardır okulumuzla, eğitimimizle sıkıntılar yaşıyoruz. Yarın da durdurulacağı söyleniyor. Öğretmenlerimiz mağdur. Biz okulumuzda kalmak istiyoruz. Çocuklarımız öğretmenlerinden, arkadaşlarından ayrılmak istemiyor. Çaresiziz, zor durumdayız.” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanlığı, “Doğa Koleji” özel öğretim kurumlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Eğitim öğretim sürecinin aksamaması için tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak gerekli önlemler alınmıştır. Olası bir durumda öğrencilerimizin resmî veya özel okullara nakillerinin gerçekleştirilebilmesi için tüm planlamalar yapılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında, “'Doğa Koleji' ile ilgili kamuoyuna yansıyan tüm gelişmeler Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Söz konusu özel öğretim kurumunun bazı kampüslerinde ‘maaş ödemelerinin yapılmadığı’ gerekçesiyle öğretmenlerin derslere girmemesi ile ilgili 4 Aralık 2019 tarihi itibariyle Bakanlığımıza ulaşan başvurular hakkında gerekli inceleme/soruşturma işlemleri hemen başlatılmıştır. Doğa Koleji adında 51 ilde toplam 411 özel okul bulunmaktadır. Kamuoyuna yansıyan söz konusu sorunlar, kurucu işletmeye ait olan 15 ildeki 214 okulda yaşanmaktadır. 41 ildeki 197 okul ise imtiyaz hakkı kullanımı (franchising) yöntemiyle eğitim öğretim faaliyetlerini düzenli bir şekilde sürdürmektedir. Özel okullarda görev yapan bir personelin ücretinin tam ve zamanında ödenmemesi veya sigorta primlerinin yatırılmaması gibi hususlar hakkında işverene uygulanacak idari yaptırımlar ilgili kanunlarda açıkça düzenlendiği gibi görev yapan personelin karşılanmayan özlük haklarını dava yoluyla ilgili okulun kurucusundan talep etme hakları da bulunmaktadır. Bir özel öğretim kurumuna devam ederken kurumdan ayrılan öğrencilere, daha önce ödenen ücretlerinin ne şekilde iade edileceği hususu Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddesinde düzenlenmiştir. Bakanlığımız, söz konusu özel öğretim kurumunda yaşanan finansal sorunun yol açtığı sıkıntıları ilgili kanun ve yönetmeliklerin verdiği imkan ve yetkiler dahilinde çözmek için gerekli her türlü tedbiri almaktadır. Eğitim öğretim sürecinin aksamaması için tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak gerekli önlemler alınmıştır. Olası bir durumda öğrencilerimizin resmî veya özel okullara nakillerinin gerçekleştirilebilmesi için tüm planlamalar yapılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir