• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Temsilciler Meclisi  “azledilsin” dese bile Trump başkanlığını sürdürür!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trump’un azledilmesi meselesinde dananın kuyruğu Çarşamba günü kopacak… Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nden çıkacak karar kesin gibi zira 435 üyeli Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar’ın Cumhuriyetçiler karşısında 36 üyelik üstünlüğü bulunuyor.

Bu çerçevede Trump’ın azledilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Trump büyük bir sürpriz olmaz ve azledilirse Amerikan tarihinde azledilen üçüncü Başkan olacak. Daha önce eski başkanlar Andrew Johnson ve Bill Clinton azledilmiş, Senato’daki yargılama sonunda ise iki isim için de görevden alınmama yönünde karar çıkmıştı.

Meclis’in “azledilsin” kararı alması ile herşey bitmiyor. ABD yasalarına göre süreç senato ile sona eriyor.Yani Temsilciler Meclisi azil kararı verirse  Trump Senato’da yargılanacak. Senato mahkeme konumuna geçecek, senatörler de jüri üyeleri olacaklar.

     

Bu yargılamanın Ocak 2020’de gerçekleşmesi ve Amerikan basınına yansıdığı kadarıyla da 15 gün sürmesi planlanıyor. Senato’da ise Temsilciler Meclisi’nin tersine Cumhuriyetçi senatörlerin üstünlüğü var.

Senato’da 45 Demokrat, 2 bağımsız ve 53 Cumhuriyetçi senatör bulunuyor. Başkan’ın görevden alınması için ise 67 senatörün oyuna ihtiyaç var.

Yani Demokratların güçlü olduğu Temsilciler meclisi “azledilsin” dese bile cumhuriyetçi senatörler Trump’un koltukta kalmasını sağlayabilir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir