• DOLAR 32.345
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2244.658
  • ...
Tavuk dönerle ilgili sözleri nedeniyle Karatay hakkında suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl ve başkan yardımcısı Ahmet Küçük ile dernek üyeleri, Prof. Dr. Canan Karatay aleyhine hazırlanan suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

TÜRES'in şikayetçi olduğu, dernek başkanı Ramazan Bingöl'ün beyanlarının yer aldığı dilekçede, Canan Karatay'ın, bir röportajında kullandığı, "Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor" ifadeleri nedeniyle, ilgili kanun uyarınca 3 aydan 2 yıla kadar hapis ve adli para cezası öngörülen "işçi ücretleri veya besin ve malların fiyatlarını etkilemek" suçundan yargılanması talep edildi.

Adliye önünde açıklama yapan Ramazan Bingöl, besin piyasasında iyi hizmet sunulabilmesi için yıllardır mücadele ettiklerini belirterek, cebinde 5-6 lira bulunan bir insanın da sağlıklı yapılan tavuk döneri yediğini söyledi.

"Açıklamadan sonra piyasada yüzde 30 düşüş yaşanmış"

Canan Karatay'ın açıklamalarıyla piyasayı etkileyerek, bu işi yapan milyonlarca insanın ve ülkenin ekonomisiyle oynadığını savunan Bingöl, ucuz dönerin de gayet sağlıklı olabileceğini savundu. Bilgöl, Karatay'ın genelleme yaparak işini iyi yapan esnafı töhmet altında bıraktığını öne sürdü.

Bingöl, bu tür işletmeleri denetleyen devlet kurumlarının olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

"Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı var. Bizim gibi STK'lar var. Ürünlerde bir sorun varsa, devlet kurumları ve STK'lar zaten gerekeni yapıyor. Denetim sürdürülüyor. Canan hanıma mı kaldı bu iş? Devlet ne iş yapıyor? O zaman işletmeleri kapatalım, Canan hanımı dinlesin herkes. Bunun bir vebali olmalı."

Derneklerinin kötü işletmecilerin peşine düştüğünü ve bu konunun takipçisi olduklarını da kaydeden Bingöl, "Canan Karatay'ın bu açıklamalarından sonra tavuk döner sektöründe yüzde 30 düşüş yaşanmış. Bu tür şikayetler aldık" dedi.

Kaynak: AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir