• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Engelli haliyle çalışma azmi takdir topluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hazro'ya bağlı Ormankaya (Şimşime) köyünde  ikamet eden Recep Alıcı adlı engelli vatandaş, 30 yıldır köyde berber olarak 8 nüfuslu ailesinin geçimini sağlıyor. Yürüme engelli Alıcı'nın azmi  çevresindekilerin takdirini topluyor.

Yaklaşık 30 yıl önce kendi köyünde seyyar berber olarak işine başlayan Alıcı, engelli halinin hiçbir zaman kendisine engel olmadığını belirterek, 6 çocuğunu okutarak büyüttü.

Hazro'ya 10 kilometre uzaklıkta bulunan yaklaşık 830 nüfuslu Ormankaya köyü sakinleri, azimle çalışan engelli Alıcı'nın yanında tıraş oluyor.

"Bu işten elde ettiklerimle çocuklarımın geçimini sağladım"

Seyyar olarak işe başladığını belirten Alıcı, "Hiçbir yerde çalışmadan kendi kendime bu işe başlayıp başardım. İlk başladığımda malzeme olarak bir tıraş makinası, bir makas ve bir tarak çantama koyarak seyyar berber oldum. Köydeki kahvehanelere giderek tıraş olmak isteyenleri tıraş ediyordum. Seyyar olarak bu işi devam edince Hazro Belediyesi şimdi kullandığın konteyneri 1992'de bana gönderdi. O zamandan beri de bu konteynerde bu işe devam ediyorum. Bu işten elde ettiklerimle çocuklarımın geçimini sağladım." dedi.

"Bu halimle rızkımı kazanma mücadelesi veriyorum"

6 çocuk babası olduğunu belirten Alıcı, "6 çocuğumdan biri evli diğerleri okul okuyor. İki çocuğum Diyarbakır'da okuyor diğerleri de Hazro'da okuyor. Hayat ve geçim şartları zordur. Eskiden 50 kuruş ile bir liraya tıraş yapıyorduk. Şimdi tıraşı 5 liraya yapıyoruz. Geçimimiz zor oluyor. Hem yaşım biraz ilerlemiş hem de engelliyim bu iş artık beni zorluyor ama yine de yapıyorum. İki baston ile dolaşıyorum. Elhamdülillah bu halimle rızkımı kazanma mücadelesi veriyorum." ifadelerini kullandı.

Tıraş olmak için sırada olduklarını söyleyen köy sakinlerinden Abdülkerim Akkuş, "Arkadaşlar tıraş oluyor bende burada sıramı bekliyorum. Tıraş olup Hazro ve Diyarbakır'a gideceğim. Köyümüze ilgi alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hoş gelmişsiniz." şeklinde konuştu.

"Engelli haliyle bizleri tıraş ediyor"

Her zamanki gibi berberde tıraşını olduğunu belirten Bari Gözgörmez de "Berberimiz eskiden seyyar olarak çalışıyordu. 1992 yılından bu yana Hazro Belediyesi tarafından bir konteyner verilmiş. Allah işini rast getirsin köyümüzde tıraşımızı yapıyor. Berberimizin işinden memnunuz Allah (celle celaluhu) kendisinden razı olsun. Engelli haliyle bizleri tıraş ediyor. Tıraşımızı 5-10 lira arası yapıyoruz." dedi. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)    

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir