"Mahallemize Kur'an kursu ve sosyal tesis yapılmasını istiyoruz"
Adıyaman Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Ömer Aslan, mahalle sakinlerinin, mahalleye Kur'an kursu ve sosyal tesis yapılmasını istediğini dile getirdi.
Adıyaman Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Ömer Aslan, mahallesinin eksiklerinin ve mahallelinin taleplerinin yerine gelmesi için yetkililere seslendi.
Muhtar Ömer Aslan, mahallenin birçok sorunu olduğunu ancak kendileri için acil olan sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğini, bu yüzden yetkililerin kendilerine verdikleri sözleri yerine getirmesini istedi.
"Mahallemize Kur'an kursu yapılmasını istiyoruz"
Mahallede en büyük eksikliklerden birinin Kur'an kursu olduğunu dile getiren Aslan, "Yunus Emre Mahallesi'nde 6 bin civarında nüfusumuz ve 3 bin700 seçmenimiz bulunuyor. Yunus Emre Mahallesi'nin sorunları çok fazla fakat ben öncelikli sorunumuz, mahallemizde Kur'an kursunun olmayışıdır. Mahallemizin en çok ihtiyaç duyduğu ve vatandaşlarımızın da dile getirmemizi istedikleri Kur'an kursu ihtiyacımız bulunuyor. Bu konuyu Belediye Başkanımız ile görüştük. Mahallemizde bulunan taziye evinin üst katının boş olduğunu ve oraya bir Kur'an kursu yapılmasını istediğimizi ilettik. Fakat şu ana kadar herhangi bir işlem yapılmadı." dedi.
"Park alanı olarak belirlenen alanlar hala ekilip biçiliyor"
Mahallede bulunan birçok ailenin hayvancılık yaptığını, bundan dolayı da mahallelerinin köy yaşantısından bir farkının olmadığını ve bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istediklerini dile getiren Aslan, "Mahallemizde park yapılması beklenen birçok boş alanımız bulunuyor. Arazi sahiplerine sorduğumuzda 'Buralar park alanıdır.' diyorlar fakat vatandaşlar hala orayı ekip biçmeye devam ediyor. Belediye yetkilileri buralara tam teşekküllü park yapamıyorlar ise de en azından park yeri olduğunu belirleyecek bir işlem yapmalarını istiyoruz. Mahallemizdeki mevcut parklarımızda çok büyük sıkıntılarımız var. Parklardaki ağaçlandırmalardan ve ışıkların yetersiz olmasından dolayı oralar karanlıkta kalıyor. Madde bağımlısı gençler oralara gidip madde kullanıyorlar veya bağırıp kavga ediyorlar. Çevredeki evlerde oturanlar rahatsız oluyor. Ayrıca mahalle sakinleri aileleri ile gidip orada oturamıyorlar. Buraya hem kamera hem de ışıklandırma sistemi yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
"Küme evlerimiz köylerden daha geride"
Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Aslan, "Mahallemizde Şevenk Küme Evleri bulunuyor. Şu anda köylerin sokaklarında bile parke taşı döşeniyor. Şevenk Küme Evleri, mahalle içinde olmasına rağmen köylerden bile çok daha geri bir durumda. Mahallemizdeki yollarımızın yapılmasını ve kapalı yolların kullanıma açılmasını istiyoruz. Mahallemizde semt pazarımız yok. Yaklaşık 13 yıldır Siteler Mahallesi ve İmam Ağa Mahallesi'nde pazar kuruluyor. Semt pazarı başkanıyla görüştük. Eğer belediye isterse mahallemize gelebileceklerini söylediler. Bilindiği üzere semt pazarları düşük gelirli aileler için kuruluyor. Yunus Emre Mahallesi sakinleri de gariban insanlardır. Biz de başkanımızdan mahallemize bir pazar kurulması için talimat vermesini istiyoruz." şeklinde konuştu.
"Mahallede evlerin tapu sorunu var"
Mahallede bulunan bazı evlerde tapu sorunu olduğunu ve bu sorunun giderilmesi gerektiğini belirten Aslan, "Bizim mahallede evlerin tapu sorunu var. Bu tapu sorununa da başkanımızın bir an önce el atması lazım. Seçim arifesinde başkanımız mahallemize geldiğinde mahalleli tapu talebinde bulundu. Başkan da 'Çözeceğim.' dedi. Ama şu ana kadar herhangi bir girişimde bulunulmadı. Yunus Emre Mahallesi'nde iki mezarlık var. Biri Şevenk Küme Evleri Mezarlığı, biri de Şeğmir Küme Evleri Mezarlığı. Vatandaşlar haklı olarak mezarlıklara yol açılmasını istiyorlar. Şeğmir Küme Evleri Mezarlığı'na hem erkekler için hem de bayanlar için haklı olarak lavabo yapılmasını istiyorlar. Mezarlık ziyaretine gidenler, orada lavabo ihtiyacı olduğu zaman gidilecek bir yer bulamıyorlar. Şevenk'te atıl durumunda olan bir ilkokulumuz var kullanılmıyor. Tahminen on beş yıl oldu kullanılmıyor. Taşımalı sisteme geçildiğinden dolayı o okul kullanılmıyor. Orası için Milli Eğitim'e yazılı müracaatta bulundum. Milli Eğitim de 'olur' verdi. 'Yeni bir okul yapılana kadar orayı taziye evi olarak kullanabilirsiniz.' dedi. Oraya bir düzenleme yapılmasını ve taziye evi olarak kullanıma açılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
"Taziye evinin çevre düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz"
Mahallede bulunan taziye evinin çevre düzenlemesinin yapılmamasından dolayı mahallelinin sıkıntı yaşadığını ifade eden Aslan, "Mahallemizdeki taziye evinde bahçe duvarı yapılmadığı için buraya gelen taziye sahipleri araçlarını, mahalle sakinlerinin kapısının önünde bırakıyorlar. Bu şekilde de mahalle sakinleri rahatsız oluyor. Buraya bahçe duvarının yapılmasını istiyoruz. Bahçe duvarı olmadığı için her taraftan giriş yapılıyor. Taziye evinin girişi de mahalle sakinlerinin evlerine baktığı için hemen evlerin önüne park ediyorlar, taziyeye giriyorlar. Mahalleli ayrıca bir cami yeri istiyor belediyemizden. Üç tane bitişik geniş alanda park yerimiz var, o park alanlarından bir tanesinin camiye çevrilmesini istiyoruz." dedi.
"Çöp alanı taşınmalı"
Zamanla mahalleye iyice yaklaşan çöp alanının sorun teşkil ettiğini dile getiren Aslan, "Yunus Emre Mahallesi'nde çöp alanı var. Çöp alanı, Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünden geçiyor. Çöp alanı artık mahallenin ortasında kalmıştır. Bu çöp alanının bir an önce buradan çıkarılması lazım. Orada lastikler yakıldığı zaman veya çöp kendi kendine tutuştuğu zaman o duman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve mahallenin içine kadar geliyor. Buraya da acilen el atılması lazımdır. Yunus Emre Mahallesi şehir merkezine bağlı bir mahalledir. Özel İdarenin bir an önce buradan kaldırılması lazım. Ayrıca gençlerimiz için ders çalışma salonları talep ediyoruz. Yunus Emre Mahallesi büyüyüp gelişen bir mahalle. Mahallemizde ana okul, ilkokul ve lise olmadığından bunların yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
"Mahallemizin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını istiyoruz"
Mahallenin kentsel dönüşüme alınmasını talep ettiklerini dile getiren Aslan, "Yunus Emre Mahallesi şehrin doğusunda yer almaktadır. Diş Hastanesi ise şehrin batısında yer alıyor. Yani biri şehrin bir ucunda, öbürü şehrin diğer ucunda. Bu yüzden şehir içi minibüslerin Diş Hastanesine kadar gitmesini istiyoruz. Gelişen, büyüyen bir mahalleyiz ama sağlık ocağımız yoktur. Sağlık ocağı istiyoruz. Elektrik kablolarının yer altına alınmasını istirham ediyoruz. Kablolar uyduruk bir şekilde çekilmiş. Çok tehlike arz ediyor. Yollarımız düzensiz yapıldığı için yer yer su birikintileri oluşuyor. Bu durum bizim için sıkıntı arz ediyor. Bu yüzden mahallemize, sel suyu mazgallarının çekilmesini istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan ve özellikle Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum Yunus Emre Mahallesi'ni kentsel dönüşüme alsınlar." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)