• DOLAR 32.33
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2245.523
  • ...
​Evlat nöbetindeki bir anne daha evladına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan annelerden Hatice Ceylan, 4 yıl önce PKK tarafından dağa kaçırılan oğlu Cafer Ceylan’a kavuşmanın sevincini yaşıyor.

3 Eylül’den bu yana Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde tüm hava koşullarına rağmen evlat nöbeti tutan ailelerden Diyarbakırlı Hatice Ceylan, dün akşam yetkililerden oğlunun bulunduğuna dair müjdeli haberi aldı.

Haberin duyulmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefon görüşmesi yapan aile çocuğuna kavuşacağı anı hasretle bekliyor.

HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret eden anne Ceylan, yaşadığı sevinci şu ifadeler ile paylaştı:

Çok mutluyum, dünyalar benim olsa bu kadar sevinmezdim. Sevincimi anlatacak kelime bulamıyorum. İnşallah bundan sonraki hayatımızı güzel olur. 4 yıl boyunca zaten hep üzüntü ve evlat hasreti çektim. İnşallah bu da bitecek.

Müjdeli haberi aldığı anı anlatan anne Ceylan, "Halen oğluma kavuşmadım. Dün saat 23.30’da babasını arayarak geldiğini ve sabaha da evde olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile gece konuştuk, bize müjdeyi verdiler." dedi.

"Anneler benim yol arkadaşımdır, desteğimi sürdüreceğim"

Çocukları bir şeklide PKK tarafından zorla veya kandırılarak dağa götürülen ailelere çağrıda bulunan Ceylan, "Evlat nöbeti tutan ve burada olmayan tüm anne-babalar gelsinler, çocuklarının haklarını arasınlar, en azından bir mücadele versinler. Ben yine de burada kalacağım, annelerin yanında olacağım, onlar benim yol arkadaşımdır, desteğimi sürdüreceğim." ifadelerini kullandı.

Ceylan, "Çocuklarımız PKK’nin köleleri, malları değildir. Evlatlarımız bizim canlarımızdır, canlarımıza el basmasınlar. Eğer gerçekten Kürtleri savunuyorlarsa çocuklarımızı serbest bıraksınlar. En azından 2 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptırsınlar. Nitekim onu bile bizlere çok gördüler. 4 yılımızı bize zehir ettiler. Bu Kürt veya bizi savunma davası değildir." şeklinde konuştu.

Hacire Akar, HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar (21) için dört gün HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapmış, daha sonra çocuğuna kavuşmuştu. (Ramazan Zeren, Gıyasettin Tetik-İLKHA)

Hacire Anne'nin oturma eylemi sonuç verdi

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir