• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şam Üniversitesi, Baas Partisinin emri ile peçeyi yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Üniversitesi Başkanlığı, öğrencinin kampüsüne peçe ve şort gibi uygun olmayan kıyafetler giymesini engelleme, kararını Şam'daki Üniversitenin dekanına ve Daraa, Quneitra ve As-Suwayda valiliklerindeki şubelerine bıraktı.

Şam Üniversitesi'nin Suriye başkentindeki başkanlığı, kısa şort ve peçe de dahil olmak üzere "uygunsuz" olarak nitelendirdiği kıyafet giyen öğrencilerin girmesini yasaklayan bir karar verdi. Açıklamaya göre, üniversitenin kararı, 12/12/2019 tarihli 1/679 numaralı üniversitedeki Baas partisinin şubesinin liderliğinden alınan bir mektubun bir sonucu olarak alınmış ve karar, üniversite üyelerine, örtü, kısa şort veya spor kıyafetleri giyen herhangi bir öğrenciye girmemesi talimatını verdi. Üniversite Güvenlik İdaresi tarafından yapılan bir açıklamada, Üniversitenin bekçisi Iyad Sibami, Şam Üniversitesi Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen öğrencilerin girişini engelleyerek duyuru tüm bekçilere dağıtıldı.

Üniversite başkanlığı, cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Maher Kabakibi'nin (Al-Khobar TV'nin bir kopyasını aldı) yayınladığı 3179 sayılı Genelgeyi yayınladı.

Beklendiği gibi, karar, kısa bir süre önce peçe ile kısa ve uygunsuz olduğu düşünüldüğünde, sosyal medya üzerinde güçlü eleştirilere yol açtı.

Bazı yorumcular, eşitlik ilkesinden, ifadelerine göre, “öğrencilerin, diz üzerine etek giymek, göbek üstünde bir bluz ve yırtık pantolon gibi üniversite kıyafetlerine üniversite kıyafetlerine girmesine izin verilmemesi gerektiğini” söyledi.

Genel olarak Suriye üniversitelerinde ve özellikle Şam Üniversitesi'nde örtülü olan öğrenci sayısının ihmal edilebilir olması dikkat çekicidir.

Suriye üniversitelerinde başörtünün ilk kez yasaklandığı söyleniyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir